ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္ႏွစ္လံုး - အေနေတာ္ ႏွစ္ခု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ သံုးလုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- စပါးလင္ - အ႐ြက္မ်ားပါေသာ အပင္ႏွစ္ပင္
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ခြန္ႏွစ္ေတာင့္ခန္႔
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- ကရေ၀း႐ြက္ - သံုး႐ြက္
- ဖာလာ - တစ္ခု
- ေလးညွင္း - တစ္ပြင့္
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္လက္မခန္႕
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ - ငါးေတာင့္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္ႏွစ္လံုးကုိ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတုံးေလးမ်ား တုံးေပးပါ
- တံုးထားေသာ ႏွစ္လံုးကို ဆား ဟင္းခတ္မႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္တို႕ျဖင့္ အရသာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို အညွာေႁခြျပီး ေပ်ာ့သြားေအာင္ ေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္တို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- စပါးလင္ကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ထံုးထားပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ဆီကိုထည့္ၿပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ထုံးထားေသာ စပါးလင္ ကရေ၀း႐ြက္ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ေလးညွင္း ဖာလာတို႕ကို ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ၿပီးဆီသတ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီး ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာပါက အရသာ နယ္ထားေသာ ဆိတ္ႏွစ္လံုးတို႕ကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ
- ႏွစ္လံုးအေပၚယံေၾကာေတြ မာတင္းလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖုံးကိုပိတ္ကာ တည္ေပးပါ
- ဆီသံေလး ၾကားလာတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ထည့္ထားေသာ ေရခမ္းတာနဲ႕ ႏွစ္လံုးမ်ား ႏူးလာအာင္ ေရအနည္းငယ္စီ ထပ္ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ႏွစ္လံုးအသား ႏွဳးလာျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီလည္ေရလည္ရေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီလည္ေရလည္ အေနေတာ္ ရသြားၿပီဆိုမွ မီးကိုေလ်ွာ့ကာ ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္လာျပီဆိုမွ စပါးလင္ထုံးကိုဖယ္ကာ အရသာ႐ွိေသာ ဆိတ္ႏွစ္လံုးဟင္းဆီျပန္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment