ေနေတြပူလြန္းေတာ့ အျပင္လဲ မထြက္ႏိူင္ အိမ္ထဲမွာဘဲ ေနေနရေလေတာ့ တစ္ခါတေလ စားစရာမုန္႕ပဲ သရည္စာလဲ ျပတ္သြားတတ္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ အခ်ဳိတည္းစရာ လီမြန္ကိတ္ေလး လုပ္ျဖစ္လို႕ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140 g ေ
- ထာပတ္ - 100 ml
- Baking powder - 2.5 g
- သၾကားျဖဴ - 120 g
- ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- လီမြန္အရည္ - 50 ml
- ဗနီလာအနံ႕အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- လီမြန္အနံ႕အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ႏြားႏို႔ -150 ml
- ၾကက္ဥ - ၃လံုး
- မုန္႕ဖုတ္မည့္ဗန္း - တစ္ခု
- ဆီ - အနည္းငယ္(မုန္႕ဖုတ္မည့္ဗန္းကို သုတ္ေပးရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဂ်ဳံမုန္႔ baking powder ႏွင့္ဆားတို႕ကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေထာပတ္ ဗနီလာအနံ႕အရည္ သၾကား လီမြန္အရည္ႏွင့္ ဆီတို႕ကိုေရာျပီး လက္ေမႊတံႏွင့္ သမေအာင္ ခပ္နာနာေလး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲ တစ္လံုးခ်င္း ေဖာက္ထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- လက္ေမႊတံျဖင့္ ဂ်ဳံမႈန္႔အေရာ အေႏွာကို သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ကိတ္မုန္႔ဖုတ္မည့္ ဗန္းကိုbaking paper ခင္းေပးျပီးမွ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ပါ
- Oven ကို ၁၈၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ႏွင့္ ၁ဝမိနစ္ခန္႕ ႀကိဳျပီး အပူေပးထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္မည့္ဗန္းကို oven အထဲထည့္ေပးျပီး ၄၅ မိနစ္မွ ၅၅ မိနစ္ေလာက္အထိ ဖုတ္ေပးပါ
- မုန္႔သား က်က္မက်က္ကို အသံုးမျပဳရေသးေသာ သြားထိုးဒုတ္တံႏွင့္ ကိတ္မုန္႔သားကို ထိုးၾကည့္ပါ
- ဒုတ္တံမွာ ကိတ္မုန္႔သား ကပ္ပါမလာရင္ ကိတ္မုန္႕က်က္ပါျပီ
- ကိတ္မုန္႔ဖုတ္ထားေသာဗန္းကို အာဗင္ထဲမွထုတ္ၿပီး အေအးခံေပးပါ
- မုန္႕သားေအးျပီ ဆိုေတာ့မွ မုန္႕ဖုတ္သည့္ ခြက္ထဲမွ အျပင္သို႕ထုတ္ေပးကာ လိုသလို လွီးေပးျပီး အရသာ အလြန္ရွိတဲ့ လီမြန္နံ ႔ေမႊးေနတဲ့ လီမြန္ကိတ္မုန္႔ကို ႏွစ္သလို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment