ဒီေန႕ေတာ့ ေစ်းသြားရင္းက ၾကက္အသည္းေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ ခ်က္စားရင္ ေကာင္းမလား ျပဳပ္ျပီးအသုပ္ေလး သုပ္စားရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနရင္းက အသုပ္ေလးဘဲ သုပ္စားဖို႕ ျပင္ဆင္မိတာေၾကာင့္ မာမာသုပ္ထားတဲ႔ ၾကက္အသည္းသုပ္ ျပင္ဆင္ပံုေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္အသည္း - 250 g
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ၾကက္အသည္းျပဳပ္ရန္
- ၾကက္အသည္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းမ်ား ဆား ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းေထာင္းတို႔ထည္႔ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရထပ္ေဆးထားပါ
- သခြားသီးကို အလံုးစလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္အသည္းကို အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- လိုအပ္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္အသည္းမ်ား ၾကက္သြန္ နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငါးငံျပာရည္ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၾကက္အသည္းအျမစ္ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႔ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးျပီးပါက ခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကက္အသည္း အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment