သရက္သီးစိမ္း ေပၚခ်ိန္ေလးမွာ သရက္သီးကို အမ်ဳိးမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္တဲ့ အထဲက ဒီေန႕ေတာ့ သရက္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္သီး လွီးျပီးသား - 1000 g
- ဆားၾကမ္း - 100 g
ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္သီးမ်ားကို အညွာဖက္မွ အနည္းငယ္လွီးကာ အေစးမ်ား ထြက္ေစရန္ ေရ ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ျပီးပါက သရက္သီးမ်ားကို အခြံမခြာဘဲ ခပ္ပါးပါး အခ်ပ္ေလးမ်ားရေအာင္ အရင္ဆံုး လွီးေပးပါ
- သရက္ေစ့မ်ားကို ထည့္မသံုးပါ
- လွီးလို႕ရလာေသာ အခ်ပ္မ်ားကို အစိတ္အေျမွာင္းေလးမ်ားရေအာင္ လွီးေပးပါ
- အားလံုးလွီးျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- ဆားႏွင့္နယ္ေနစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားႏွင့္အတူ ပလပ္စတိတ္အိတ္ သန္႕သန္႕ထဲထည့္ျပီး က်စ္ေနေအာင္ လိမ္ျပီးထုတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ သြားထိုးတံ သန္႕သန္႕ျဖင့္ အေပါက္ေလးမ်ား လိုက္ေဖာက္ေပးကာ ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ျပီး အေပၚမွ ခပ္ေလးေလး အေလးတခုႏွင့္ ဖိထားျပီး တစ္ရက္ထားေပးပါ
- အေလးဖိထားစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားႏွင့္ သရက္သီးမ်ားကို တေစ္နကုန္ စိမ္ထားေပးပါ
- ေနာက္တေစ္န႕မွာ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကိုသြန္ျပီး ေနာက္တစ္ရက္ ထပ္ျပီး အေလးႏွင့္ ထပ္ဖိေပးထားပါ
- ထပ္ျပီးထြက္လာေသာ အရည္မ်ား စစ္သြားေစရန္ သရက္သီးထုတ္ေအာက္မွ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ကို ေမွာက္ျပီးခံကာ သရက္သီးထုတ္ကိုတင္ျပီး အေပၚမွ အေလးျဖင့္ ထပ္ဖိထားေပးပါ
- ထပ္ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို သြန္ျပစ္ျပီး သရက္ခ်ဥ္ႏွင့္ မထိေအာင္ ထားေပးပါ
- ၂ရက္ေျမာက္ေန႕မွာ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားစစ္သြားျပီး သရက္ခ်ဥ္ေမႊေမႊးေလး ရပါျပီ။
မစားရတာၾကာျပီ အုန္းထမင္းၾကက္သားဟင္း သရက္ခ်ဥ္ေလးသုပ္ျပီးစားလုိက္ရေတာ႔
ReplyDeleteညီမေလးေျပာမွ အုန္းထမင္းေလးေတာင္ စားခ်င္လာျပီ
ReplyDeleteMa Ma Mar, it is so useful as I cannot find it in any asian supermarket in here. Thank you!
ReplyDelete