ဒီေန႔ေတာ႔ ပုဇြန္အသားခ်ဥ္ေလး လုပ္ျဖစ္လို႕ ျပဳလုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္ကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ အေရာင္အတြက္ food color မသံုးထားလို႕ ျဖဴေနတယ္ ထင္ရေပမဲ့ စားရတဲ့ အရသာကေတာ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္ အရသာအတိုင္း ထြက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 350 g (အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္ သန္႕စင္ျပီးပါက 160 g ေလာက္ ခန္႕မွန္ေျခ က်န္ပါတယ္)
- ထမင္း - 200 g (မနက္ ပုဇြန္ခ်ဥ္လုပ္မယ္ဆို ညထဲက ခ်က္ထားပါ)
- ဆားၾကမ္း - 50 g (အငံမႀကိဳက္လ်ွင္ 40 g ေလာက္ဘဲ ထည့္ေပးပါ)
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ထုတ္ကို အေကာင္လိုက္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းႏွင့္အခြံမ်ား ခြာေပးပါ
- ေၾကာဘက္မွခြဲျပီး အမည္းေၾကာင္းထုတ္က အဆီလံုး၀ မပါေစရန္ ေ႐ႏွင္႔ထပ္ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီ ပုဇြန္မ်ားကို ေရေျခာက္သြားေအာင္ paper towel ႏွင့္ ဖိဖိျပီး သုတ္ေပးပါ
- ေရေျခာက္တာနဲ႕ စဥ့္နီတံုး သန္႕သန္႕ေပၚမွာ ပုဇြန္မ်ားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးပါ
- စင္းျပီးတာနဲ႕ လက္ကို သန္႕ေအာင္ေရေဆးျပီး ေရအေျခာက္ခံကာ ပုဇြန္ႏွင့္ဆားကို နယ္ေပးပါ
- ဆားႏွင္႔နယ္ျပီးတာနဲ႕ ထမင္းႏွင့္ ေရာနယ္ေပးပါ
- ထမင္းႏွင့္ နယ္ျပီးတာနဲ႕ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္႐ွိရင္ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ႏွင့္ က်စ္ေနေအာင္ ထုတ္ျပီး သရည္ကြင္းႏွင့္ အထပ္ထပ္ စည္းေပးျပီး အေပၚကေန အေလးတစ္ခုခုႏွင့္ ဖိေပးထားပါ
- ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ မ႐ွိပါက clean warp ႏွင့္ ၅ထပ္ေလာက္ က်စ္ေနေအာင္ ထုတ္ေပးပါ
- ထုတ္ျပီးတာနဲ႕ ဒုတ္ခြ်န္ခြ်န္ေသးေသးေလးျဖင့္ အေပါက္ေလးမ်ား လိုက္ထိုးေဖာက္ေပးပါ သြားၾကားထိုးတံဆို ပိုေကာင္းပါတယ္
- အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပန္းကန္ျပား သန္႕သန္႕တစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္အသားထုတ္ကိုတင္ျပီး အေပၚမွ အရမ္းေလးေသာ ပစၥည္းတစ္ခုခုႏွင့္ ဖိထားပါ
- ဖိထားစဥ္ အရည္မ်ား ထြက္လာပါက သတိထားျပီး သြန္သြန္ေပးပါ
- ရာသီဥတု ပူပါက သံုးရက္မွ ေလးရက္အတြင္ ခ်ဥ္လာတာနဲ႕ ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားလို႕ရပါျပီ။
- ပုဇြန္အေကာင္ခ်ဥ္ သုပ္နည္းေလးကိုေတာ့ တစ္ခါတင္ဖူးပါတယ္။
Thank you, Ma Ma Mar! It is useful!
ReplyDelete