Tuesday 3 November 2015

ပင္လယ္စာအစံု သရက္သီးစိမ္းဆီျပန္


Sea foods အစာေတြ ၀ယ္ထားမိေတာ့ တမုန္းေတာ့ ခ်က္စားရတယ္ေပါ့ေနာ္ အရသာကို မထပ္ရေအာင္ မက်ည္းသီးမွည့္နဲ႕ခ်က္လိုက္ သုပ္စားလိုက္ ဟင္းခ်ဳိရည္ လုပ္လိုက္ အမ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။

ဒီတခါေတာ့ သရက္သီး ေပၚခ်ိန္ေလးမွာ သရက္သီးစိမ္းေလးနဲ႕ ဆီျပန္ ခ်က္ထားတာေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပင္လယ္စာအစံု - 400 g
  2. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  3. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  5. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေပါက္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္း  - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  6. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  7. ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ေလးဇြန္းသာသာ
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

အသား အရသာနယ္ရန္
  • ပင္လယ္စာအစံုကို အရင္ဆံုး  ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ပင္လယ္စာမ်ားကို ထဲ့ေပးပါ
  • ပင္လယ္စာမ်ားထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထဲ့ေပးပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံုထဲ့ေပးပါ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာထဲ့ေပးပါ
  • အားလံုးထဲ့ျပီးပါက ပင္လယ္စာမ်ားကို အရသာ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီကိုအရင္ဆံုးအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကို အရင္ဆံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕ေထာင္းထားေသာင႐ုတ္သီးႏွင့္ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထဲ့ေမႊပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီး တမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ ပင္လယ္စာ အရသာနယ္ကို ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • ဟင္းအိုးကို အရသာညီေအာင္ လွဳပ္ေပးပါ
  • ပင္လယ္စာ အသားမ်ား မာျပီးတင္းသြားမွ သရက္သီးႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • သရက္သီးလဲႏူး ဆီလဲျပန္ျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ပင္လယ္စာ သရက္သီးစိမ္း အခ်ဥ္ဆီျပန္ ဟင္းေလးတစ္ခြက္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment