Sea foods အစာေတြ ၀ယ္ထားမိေတာ့ တမုန္းေတာ့ ခ်က္စားရတယ္ေပါ့ေနာ္ အရသာကို မထပ္ရေအာင္ မက်ည္းသီးမွည့္နဲ႕ခ်က္လိုက္ သုပ္စားလိုက္ ဟင္းခ်ဳိရည္ လုပ္လိုက္ အမ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဒီတခါေတာ့ သရက္သီး ေပၚခ်ိန္ေလးမွာ သရက္သီးစိမ္းေလးနဲ႕ ဆီျပန္ ခ်က္ထားတာေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပင္လယ္စာအစံု - 400 g
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေပါက္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ေလးဇြန္းသာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
အသား အရသာနယ္ရန္
- ပင္လယ္စာအစံုကို အရင္ဆံုး ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ပင္လယ္စာမ်ားကို ထဲ့ေပးပါ
- ပင္လယ္စာမ်ားထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထဲ့ေပးပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံုထဲ့ေပးပါ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာထဲ့ေပးပါ
- အားလံုးထဲ့ျပီးပါက ပင္လယ္စာမ်ားကို အရသာ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီကိုအရင္ဆံုးအပူေပးပါ
- ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကို အရင္ဆံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕ေထာင္းထားေသာင႐ုတ္သီးႏွင့္ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထဲ့ေမႊပါ
- တမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီး တမိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
- င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ ပင္လယ္စာ အရသာနယ္ကို ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
- ဟင္းအိုးကို အရသာညီေအာင္ လွဳပ္ေပးပါ
- ပင္လယ္စာ အသားမ်ား မာျပီးတင္းသြားမွ သရက္သီးႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- သရက္သီးလဲႏူး ဆီလဲျပန္ျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ပင္လယ္စာ သရက္သီးစိမ္း အခ်ဥ္ဆီျပန္ ဟင္းေလးတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment