ဒီေန႕က တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ေန႕ပါ တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ေန႕ ညအခါသမယတြင္ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ၉၆ပါးေသာေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းသက္သာေစျပီး အသက္ကို ႐ွည္ေစပါတယ္လို႕ သာရေကာမုနိေဆးက်မ္းက ဆိုထားပါတယ္။
တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ည အခါသမယမွာ ေဆးပင္တို႕ကိုေစာင့္ေ႐ွာက္ၾကတဲ့ နတ္အေပါင္းတို႕က မယ္ဇလီပင္ေစာင့္နတ္မင္းကို တခ်ိန္တည္းမွာ တညီတညြတ္တညြတ္ထဲ လာေရာက္ခစားၾကတဲ့အတြက္ ေဆးေပါင္းခတယ္လို႕လည္းဆိုပါတယ္။
တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ညက ၾကယ္တာရာနတၡအစံု ထြက္ေပၚခ်ိန္လရိပ္က ေရရဲ႕အလယ္က်ေနခ်ိန္ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အဲဒီအခ်ိန္ခူးဆြတ္မိတဲ့ ေဆးပင္ေဆး႐ြက္တို႕ဟာ ေဆးအာနိသင္ အျပည့္အ၀ျပတယ္လို႕လဲ ဆိုၾကပါတယ္။
ညသန္းေခါင္ မြန္းတည့္ခ်ိန္ေရာက္ေသာအခ်ိန္မွာ ရရာသစ္ျမစ္ကို ႏူတ္ယူသိမ္းဆည္းကာ ေဆး၀ါးအျဖစ္သံုးစြဲတတ္ၾကပါေသးတယ္ ဤကဲ့သို႕ဘဲ လက္လွမ္းမွီရာ အသီးအ႐ြက္တ္ု႕ကို ခူးယူကာ သုပ္စားျခင္းျဖင့္လဲ ေဆးေပါင္းခတယ္လို႕ဆိုၾကပါတယ္။
ဒီေန႕ည လမြန္းတဲ့ခ်ိန္မွာ ေဆးေပါင္းခေအာင္စားမဲ့ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ အေၾကာင္းေလးကို အရင္ႏွစ္က ေရးထားတဲ့စာေလးဘဲ ျပန္ကူးျပီး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မယ္ဇလီဖူး - လက္တစ္ဆုတ္စာ ႏွစ္စည္း
- ၾကက္သြန္နီ -အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အက်က္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ မယ္ဇလီဖူးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ပထမ တစ္ရည္ႏွင္႔ ျပဳပ္ျပီးပါက ေရကိုသြန္ေပးျပီး ေနာက္တရည္ ထပ္ထည္႔ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူျပီး မယ္ဇလီဖူးမ်ား ႏူးေအာင္ျပဳပ္ေပးကာ အိုးထဲမွာ က်န္ေနေသာ ေရကိုသြန္ေပးကာ
- ျပီးတာနဲ႔ ေရစစ္ေပးကာ ငရုတ္ဆံုထဲမွာထည္႔ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကိုအခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ထည္႔ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ ဝင္ေအာင္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးကာ အရသာ ျမည္းေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ အရသာ ျပင္ေပးျပီး ေဆးေပါင္းခမဲ႔ မယ္ဇလီဖူးသုပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment