ဒီလိုအခ်ိန္ဆို ပင္လယ္စာအစံု ေရာျပီးသားေလးေတြ အရမ္းေပါပါတယ္ အရင္တစ္ကီလိုကို $13 ေလာက္ေရာင္းရင္ အခုလို အခ်ိန္မ်ဳိးမွာ $8 ေလာက္နဲ႕ ရတတ္ပါတယ္။
ပင္လယ္စာအစံုကို စပါးလင္ႏိူင္ႏိူင္နဲ႕ ျပဳပ္ျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ ဒီအတိုင္း ေသာက္ရတာကို သေဘာက်မိပါတယ္ ျမန္မာျပည္မွာ ခ႐ုျပဳပ္ျပီးေသာက္တဲ့ အရသာလိုဘဲမို႕ ျပဳပ္နည္းေလးလြယ္ကူေပမဲ့ မသိေသးသူေတြအတြက္ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရေဆးသန္႕စင္ထားေသာ ပင္လယ္စာမ်ား - 450 g
- စပါးလင္ -၂ပင္
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု မ႐ွိတစ္႐ွိ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ပင္လယ္စာမ်ား ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေပးပါ
- စပါးလင္အ႐ြက္မ်ားကို ထံုးျပီး အရင္းပိုင္းကို ထုျပီးထည့္ေပးပါ
- ေရကို အရင္ဆံုး ျမဳပ္တယ္ဆို႐ံုေလးထည့္ျပီး အသားမ်ား မာသြားေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ေရမခမ္းခင္ ေနာက္ထပ္ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုးနီးပါးစာထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရသံုးမိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- အၾကာႀကီး ေရဆူေအာင္တည္စရာမလိုဘဲ သံုးမိနစ္ေလာက္ဆူျပီးတာနဲ႕ စားပြဲျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ
- ဟင္းရည္ပန္းကန္ထဲ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္နီႏွင့္ သံပုရာရည္ထည့္ကာ ဟင္းရည္ပူပူ ေမႊးေမႊးေလး ေသာက္သံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment