ၾကက္သားကို အမ်ဳိးမ်ဳိး ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ အထဲက ဒီတစ္ခါေတာ႔ ၾကက္သားကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစင္းျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္နဲ႕ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ စားေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကိုမ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္ - အပင္ ႏွစ္ဆယ္ခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕ တစ္ျပား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ပဲငံျပာရည္အျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အရမ္းမညက္ေစဘဲ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးပါ
- စင္းထားေသာ ၾကက္သားကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး ေသးေသး ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး တစ္လက္မေလာက္ အ႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- အားလံုးလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေမႊပါ
- ၾကက္သား အသားမ်ား မာလာတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ႏြမ္းတဲ့အထိ ေရာျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ထည့္ေမႊျပီး ၾကက္သြန္ုျဖဴမိတ္ ထည့္ေမႊကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment