Wednesday, 4 November 2015

ၾကက္သားစင္းေကာ ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္ေၾကာ္


ၾကက္သားကို အမ်ဳိးမ်ဳိး ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ အထဲက ဒီတစ္ခါေတာ႔ ၾကက္သားကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစင္းျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္နဲ႕ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ စားေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကိုမ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 250 g
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္ - အပင္ ႏွစ္ဆယ္ခန္႕
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕ တစ္ျပား
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  10. ပဲငံျပာရည္အျပစ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း


ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး အရမ္းမညက္ေစဘဲ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးပါ
  2. စင္းထားေသာ ၾကက္သားကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ေပးထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
  5. ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး ေသးေသး ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴမိတ္ကို အပင္လိုက္ ေရေဆးျပီး တစ္လက္မေလာက္ အ႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • အားလံုးလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေမႊပါ
  • ၾကက္သား အသားမ်ား မာလာတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ႏြမ္းတဲ့အထိ ေရာျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းျပီဆိုတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ထည့္ေမႊျပီး ၾကက္သြန္ုျဖဴမိတ္ ထည့္ေမႊကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment