ခ်ဥ္ရည္ဟင္း တစ္မယ္ခ်က္တိုင္း မပါမျဖစ္တဲ့ င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းေလး ေထာင္းျဖစ္တာမို႕ င႐ုတ္သီးဆားေထာင္း ေထာင္းနည္း အမ်ဳိးမ်ဳိးေတြထဲက ဒီတစ္ခါ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕နဲ႕ ေထာင္းျဖစ္တဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၉မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီတို႕ျပင္ထားပါ
- အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆားတို႕ထည့္ျပီး ၁၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္တစ္ခုထဲေျပာင္းျပီး င႐ုတ္သီးဆားေထာင္းကို ဆီစိမ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႕ တြဲဘက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment