ၾကက္သားနဲ႕ပ်ားရည္ေၾကာ္ရတာ စားလို႕ေကာင္းသေလာက္ ေၾကာ္ရတာေတာ့ နည္းနည္းေလး လက္၀င္ပါတယ္ မီးအခ်ိန္အစ ေတာ္ေတာ္ေလး သတိထားရျပီး မီးမ်ားတာနဲ႕ ပ်ားရည္အခ်ဳိ အရသာေၾကာင့္ မည္းမည္းႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။
မီးနည္းလြန္းရင္လဲ ေတာ္ေတာ္နဲ႕အတြင္းသားက မက်က္နိုင္ျပန္ပါဘူး ဒါေၾကာင့္မို႕ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္ရင္းသား - ေလးတံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ႏွင့္ ေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ပ်ားရည္တို႕ႏွင့္ အရသာ၀င္ေအာင္ ဆုပ္ဆုပ္ျပီး နယ္ေပးပါ
- ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အထပ္မွာ တစ္ည သို႕မဟုတ္ ငါးနာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- ေရခဲေသတၱာထဲမွာ မထားခ်င္လဲ ခ်က္ျခင္းေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကို မီးအားျပင္းျပင္းနဲ႕ အပူေပးလိုက္ပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ မီးကို အလယ္ေလာက္ထိေလ်ွာ့ျပီး အေငြ႕ျငိမ္ေအာင္ ထားလိုက္ပါ
- ဆီအေငြ႕ျငိမ္ေတာ့မွ ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း အိုးဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- အရည္ခြံမ်ား မည္းမသြားေစရန္ မၾကာမၾကာ လွန္လွန္ေပးျပီး တစ္ဖက္ကို သံုးမိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
- ပ်ားရည္ေၾကာင္႔ ၾကက္သားတံုးမ်ား မည္းမသြားေစရန္ အၾကာၾကီး မေၾကာ္မိဖို႔ သတိထားပါ
- ၾကက္သားေၾကာ္ခ်ိန္ ေျခာက္မိနစ္ေလာက္ ရတာနဲ႔ ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- အထဲမ် အသားမ်ား က်က္ေစရန္အတြက္ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲမွာ တစ္မိနစ္ဆီ ႏွစ္ခါ သံုးခါေလာက္ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ေပးျပီး ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ တြဲျပီး စားႏိူင္တဲ့ ၾကက္သားပ်ားရည္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment