ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ႔ ၾကက္သားအစား ငါးကိုအစားထိုးျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ ငါးသီးစံု ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္နည္းေလးကို ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး - 150 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ပန္းေဂၚဖီ - ဆယ္ခက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပဲသီး - သံုးေတာင့္
- တ႐ုတ္နံနံ - ႏွစ္ပင္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ငါးလံုး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူးခြဲ ( ငါးေၾကာ္ရန္ )
ငါးအရသာနယ္ရန္
- ငါးကိုရေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္လုပ္ကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ငါးကို တန္ပူရာမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ျပီး နယ္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ငါးကို ဇြန္းႏွင့္ခပ္ျပီး တစ္တံုးျခင္း အိုးဆန္႔သေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးေၾကာ္ေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားပါ
- ပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားပါ
- လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အ့ပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ပန္းေဂၚဖီ မံုလာဥနီ ႏွင့္ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာငါး ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ တ႐ုတ္နံနံတို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ခ်ဳိခ်ဳိခ်ဥ္ခ်ဥ္ အစိမ္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment