ဆိတ္သားေၾကာ္ မြမြေလး စားခ်င္တာနဲ႕ ေဈးအင္မတန္ႀကီးတဲ့ ဆိတ္သားကို အရသာနယ္ကာ အေျခာက္လွန္းျပီး ေၾကာ္ထားလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 1 kg
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ႏွစ္ျပား
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္သုတ္ကာ လက္၂လံုးစာေလာက္ အ႐ွည္အေျမွာင္းေလးမ်ား တံုးထားေပးပါ
- တံုးထားေသာ ဆိတ္သားမ်ားကို ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္း ခ်င္း သံပုရာရည္တို႕ႏွင့္ နယ္ထားျပီး ေရခဲေသတၲာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ တညေလာက္ ထားေပးပါ
- ညသိပ္မထားဘဲ ခ်က္ျခင္းေနလွန္းလဲ ရပါတယ္
- ဆိတ္သားကို ေဇကာတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ျဖန္႕ထည့္ျပီး ေနပူပူမွာ လွန္းေပးပါ
- ပထမ တစ္ရက္ ေနလွန္းထားစဥ္ ေန႕လည္ေလာက္မွာ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ဆက္လွန္းေပးပါ
- ေနာက္ေန႕ ေန႕တစ္၀က္ေလာက္ လွန္းျပီးတာနဲ႔ ေၾကာ္လို႕ရပါျပီ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာက မီးကို အနည္းငယ္ေလ်ာ့ျပီးမွ ဆိတ္သားေျခာက္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- တစ္ဖက္က ေ႐ႊ၀ါေ႐ာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- က်န္တဲ့တစ္ဖက္လဲ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ႂကြတ္ႂကြတ္မြမြေလးနဲ႕ အရသာ႐ွိတဲ့ ဆိတ္သားေၾကာ္ေလးရပါျပီ။
- ဤနည္းအတိုင္း သိုးသား အမဲသားတို႕ကို ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment