ဒီေန႕ေတာ့ ရသာစံု ေထာပါတ္ထမင္းေလး ခ်က္ပါတယ္ ဟင္းမလိုေလာက္ေအာင္ကို စာလို႔ေကာင္းတဲ့ ထမင္ခ်က္နည္းေလးမို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္၊
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Basmati ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္လက္မ
- ေလးညွင္း - ႏွစ္ပြင္႔
- ဖာလာ - ႏွစ္ခု
- ကရေဝးရြက္ - သံုးရြက္
- စပ်စ္သီးေျခာက္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္၀က္သာသာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေထာပတ္ - 30 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္(သို႔) သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ေျခာက္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးက အတံုးေလးေတြ ရလာေအာင္ လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေထာပတ္ကို ထည္႔ေပးျပီး အပူေပးပါ
- ေထာပါတ္မ်ား ပူျပီးေပ်ာ္လာပါက သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ကရေဝးရြက္ ဖာလာႏွင္႔ေလးညွင္းပြင္႔တို႔ကိုထည္႔ျပီး ေလးငါးခ်က္ေလာက္ ဆက္တိုက္ေမႊျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ျပီးမွၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည္႔ေပးျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မံုလာဥနီႏွင္႔ စပ်စ္သီးေျခာက္္ တို႔ထဲ႔ကာ တစ္မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အားလံုးဆီသတ္ျပီးပါက ေရေဆးထားေသာ ဆန္အိုးထဲသို႔ ဆီသတ္ထားေသာ ပစၥည္းမ်ာကိုး ထည္႔ေပးပါ
- ဆန္အိုးထဲသို႔ ေရ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ ဆားႏွင္႔ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ ထည္႔ေပးကာ ႐ိုး႐ိုးထမင္း ခ်က္သလိုဘဲ ထမင္းေပါင္းအိုး ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးခလုတ္ တက္လာျပီး ထမင္းက်က္ပါက အရသာေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ေထာပါတ္ထမင္း အိအိေလးကို ရပါျပီ
- ၾကက္သားဟင္း ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်ဳိတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားပါက နတ္သုဒၵါတစ္မ်ွ စားလို႔ ေကာင္းလြန္းလွပါတယ္။
No comments:
Post a Comment