ဟင္းရံစဥ္းစားရတာ တစ္ခါတေစ္လ ေခါင္းေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလး ေနာက္မိတယ္ အသားမစားတဲ့သူအတြက္ တစ္မ်ဳိးစဥ္းစားရသလို အသားစားျပန္ေတာ့ အသားေပါင္းစံု မစားသူအတြက္ တစ္မ်ဳိးစီစဥ္ရျပန္တယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ကိုယ္စားခ်င္တာေလးဘဲ ဦးစားေပးျပီး ၀ယ္ခ်က္လိုက္တဲ့ ဆိတ္သားႏွပ္ အိအိေမႊးေမႊး ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား(ဆိတ္သားအရသာနယ္ရန္)
- ဆိတ္သား - 500 g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ႏွစ္ျပားကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
အရသာနယ္ရန္
- ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆိတ္သား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ဆားႏွင္႔ခ်င္းေထာင္းတို႔ကို တို႕ေရာနယ္ကာ အရသာ ၀င္ေအာင္ နာရီ၀က္ေလာက္ ထားပါ
- အရသာ ႏွပ္ျပီးတာနဲ႕ ဆိတ္သားကို ေရျမဳပ္႐ံုေလး အရင္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- ပထမတစ္ရည္ ခမ္းကာနီး ေနာက္တစ္ရည္ အသားျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ဆိတ္သားကို ႏူးတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္ဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - တစ္လက္မခန္႕
- စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ကရေ၀း႐ြက္ - သံုး႐ြက္
- ေလးညွင္း -ႏွစ္ပြင္႔
- ဖာလာ - ႏွစ္ေစ့
- သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ -ႏွစ္လက္မခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း ဖာလာေစ့ ေလးညွင္းပြင့္ ကရေ၀း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆျီသတ္နံ႔ ေမႊးလာတာနဲ႕ ႏူးေနေအာင္ ျပဳဳပ္ထားေသာ ဆိတ္သားႏွင့္ ဆားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားႏွင့္ င႐ုတ္သီးဆီသတ္ သမသြားပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရမခမ္းေစဘဲ ဆီက်န္ေရက်န္တဲ့ထိ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ဟင္းအႏွစ္မ်ားမ်ားႏွင့္ ဆိတ္သားႏွပ္ အိအိေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
- ဤနည္းအတိုင္း အမဲသား သိုးသားတို႕ကိုလဲ ႏွပ္ႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment