သိပ္မထူးဆန္းတဲ့ အိမ္ေၾကာ္နည္းေလးအတိုင္း ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့ ပဲၾကာဇံေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ဒီအတိုင္း စားလို႕ေကာင္းသလို ထမင္းနဲ႕စားရင္လဲ လိုက္ဖက္တဲ့ ၾကာဇံေၾကာ္မို႕လို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပဲၾကာဇံကို ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ ႐ိုး႐ိုးေရနဲ႕အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွေၾကာ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ ေရေႏြးနဲ႕စိမ္ျပီးမွေၾကာ္ရင္ ျပစ္ခဲခဲႀကီး ျဖစ္ျပီး ေၾကာ္လို႕မေကာင္းပါဘူး မာမာကေတာ့ မနက္ေၾကာ္မယ္ဆို ညထဲက ေရစိမ္ထားလိုက္ပါတယ္ ေၾကာ္ရတာ အရမ္းျမန္သလို ျပစ္ခဲမေနလို႕ စားရတာလဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အသီးအ႐ြက္မ်ားမ်ား ပဲငံျပာရည္အေနာက္ မ်ားမ်ားနဲ႕ေၾကာ္နိုင္သလို အသီးအ႐ြက္ နည္းနည္းနဲ႕ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ နည္းနည္းနဲ႕လဲ ေၾကာ္နိုင္ပါတယ္။
တပြဲစာ ေၾကာ္ရန္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
- ၅နာရီခန္႕ေရျမဳပ္ေအာင္ စိမ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံ - 100 g
- ျပဳပ္ျပီးအသားထြင္ထားေသာ ၾကက္သား - အနည္းငယ္
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး - ၅ေတာင့္
- ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာပန္းေဂၚဖီ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- အ႐ွည္အေျမွာင္း ရေအာင္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- တ႐ုတ္နံနံ - အနည္းငယ္
- တလက္မေလာက္အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ျပင္ဆင္ရန္
- ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကိုေရစစ္ျပီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ သၾကားတို႕နဲ႕ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာပါက ပဲသီး မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီတို႕ကို အရသာမွဳန္႕ထဲ့ျပီး အားလံုးကိုေရာကာ နဲနဲႏြမ္းေအာင္ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေရာေၾကာ္၍ ၾကာဇံ ေပ်ာ့လာျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ထည့္ကာ အားလံုးကို ေရာေမႊကာ အရသာျမည္းေပးပါ အရသာအေနေတာ္ဆိုရင္ ပဲၾကာဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
မမာေရ ပဲၾကာဇံကုိဆန္ၾကာဇံထက္ပုိျပီးၾကိဳက္တယ္
ReplyDeleteအရသာပုိရွိသလုိပဲေနာ္ ပုံေလးကုိပဲၾကည္႔ျပီး.....ဂလု
ဟုတ္တယ္ေနာ္ သူ႕ကိုသုပ္စားလဲ အရမ္းႀကိဳက္တယ္
Delete