ဆင္ေခါင္းပဲ ျပဳပ္ျပီးသားကို ၾကက္သြန္စိမ္းနဲ႕ သုပ္စားရတာ ႀကိဳက္သလို ဆီစိမ္းေလးဆမ္းျပီး စားရတာကိုလဲ ႏွစ္သက္ပါတယ္။
ဒီတခါေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ ဟင္းေလးခ်က္ျပီး ပလာတာနဲ႕တြဲျပီးစားဖို႕ ျပင္ထားပါတယ္ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ ပဲအစပ္ခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပဳပ္ျပီးသား ဆင္ေခါင္းပဲ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
- အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္တံုးထားေသာအာလူး - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - အေနေတာ္ ၂ခက္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇႊန္း ေလးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုးခြဲေလာက္ႏွင့္ စိမ္ထားေသာ မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေမႊျပီး ေမႊးလာေအာင္ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕အာလူးကို ထည့္ေမႊျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အာလူးႏူးေအာင္ ခ်က္ေပးပါ
- အာလူးႏူးတာနဲ႕ ျပဳပ္ျပီးသားပဲ ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ေပးကာ ေရခမ္းတဲ့အထိ ခ်က္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္အုပ္ျပီး မီးပိတ္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
တြဲဘက္စားရန္
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ စိပ္ထားပါ
- သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ။
မမမာ
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလး