Saturday, 7 November 2015

ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္


ခ်ဥ္ေပါင္အနီေလးေတြ ျခံထဲမွာအေလ့က် ျပန္ေပါက္ေနတာနဲ႕ ဆင္းခူးလိုက္ေတာ့ တစ္ခါေၾကာ္စာ ရလိုက္တာမို႕ လို႔  ပုဇႊန္ေျခာက္ကို ေထာင္းျပီး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ မာမာေၾကာ္တဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္အနီ - ဇကာအလတ္ တစ္လံုးစာ
  2. ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တစ္လံုးစာ
  3. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ သံုးဆယ္ခန္႕
  4. ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. အေနေတာ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
  6. င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  11. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
  • ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ ေက်လာတာနဲ႕မ်ွစ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • အားလံုးသမသြားတာနဲ႕ ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • အရသာ အားလံုးသမသြားျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. Replies
    1. တကယ္စားေစခ်င္မိတယ္ ညီမေလးေရ

      Delete