Sunday, 1 November 2015

ဗူးင်္သး ချဉ်ရည်ဟင်း



ျမန္မာဟင္းေလးေတြကိုမွ ႏွစ္သက္တဲ့ သူေတြအတြက္ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစမဲ့ ဗူးသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဗူးသီး - လွီးျပီးသား ဟင္းျပင္ပန္းကန္ ၃လံုးစာ
  2. ပန္းေဂၚဖီ - လွီးျပီးသား ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  3. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၄လံုး
  4. ပုဇြန္ထုတ္ - ၅ေကာင္
  5. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  7. ခ်င္း - လက္တဆစ္ မ႐ွိတစ္႐ွိ
  8. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  9. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  11. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀စ္က္သာသာ
  13. မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  14. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဗူးသီးကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီးမွ လွီးေပးပါ
  2. ပန္းေဂၚဖီကို အခက္လိုက္ ေရေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
  3. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  4. ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
  5. မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေရစိမ္ထားပါ
  6. ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ကာ ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးထားပါ
  7. ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ဗူးသီး ပန္းေဂၚဖီ ပုဇြန္ ခ႐မ္းခ်ဥ္သီး ဆား ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးေထာင္း ဆီ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီး နယ္ေပးပါ
  8. အရသာ နယ္ထားေသာ အိုးထဲသို႕ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  9. ေရဆူလာျပီး အသီးမ်ား အိလာပါက ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး ၂လံုးခြဲစာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
  10. ေရဆူလာတာနဲ႕ မက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေရဆူေစ၍ အရသာျမည္းကာ စားရန္ျပင္နိုင္ပါျပီ။

1 comment:

  1. စားခ်င္လုိက္တာ အစ္မေရ ....
    သြားေရက်သြားပါတယ္ေနာ္ .... ^___^

    ReplyDelete