ကန္စြန္း႐ြက္နဲ႕ ဆူးပုတ္႐ြက္ေၾကာ္ စိမ္းစိမ္းေလး ေၾကာ္စားျဖစ္တာမို႕လို႔ ေၾကာ္ျပီးရင္ အေရာင္မဲ မေနဘဲ စိမ္းစိမ္းေလး ျဖစ္ေနေအာင္ ဆီထဲမွာ ဆားကို အရင္ဆံုးထည့္ျပီး ေၾကာ္တဲ့ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပး လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္း႐ြက္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
- ဆူးပုတ္႐ြက္ - အေနေတာ္ တစ္စည္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ကန္ဇြန္းရြက္ အေနေတာ္ ဇကာတစ္လံုးစာကို ပိုင္းျဖတ္ျပီး ေရေဆးကာ ေရစစ္ေပးထားပါ
- ဆူးပုတ္႐ြက္ကို အခက္လိုက္ ေရေဆးျပီး အ႐ိုးမ်ားထြင္ျပီး ဖယ္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း စားနိုင္သေလာက္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးမ်ား လွီးထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ကို အရင္ထည့္ေပးပါ ျပီးတာနဲ႕ဆားကို အရင္ထည့္ျပီး ေမႊလိုက္ပါ
- ဆား ထည့္ျပီး သံုးေလးခ်က္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္ႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ကို တခါထဲထည့္ျပီး ကန္စြန္း႐ြက္ႏြမ္းေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အ႐ြက္ႏြမ္းတာနဲ႕ ဆူးပုတ္႐ြက္ထည့္ေမႊျပီး မိနစ္၀က္ခန္႕ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ မီးပိတ္ျပီး ဟင္းျပင္ပန္းကန္ထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ။
အဲဒီလုိ ေရာျပီးေၾကာ္တာမစာဖူးေသးဘူးမမမာေရ.....ကန္ဇြန္းကလဲတုန္းျပီ ဆူးပုတ္ကလဲ၀ယ္မရဘူး
ReplyDeleteမမမာရဲ့ ပုံေလးၾကည္႔ျပီးစားခဲ႔တယ္
Ma Ma Mar, it is simple but valuable for the people like me , who are null in cooking. Thank you!
ReplyDelete