Sunday, 13 December 2015

ငရုတ်သီးစိမ်း ပုဇွန်အစပ်ဟင်း


ဗီယက္နမ္ဆိုင္မွာမွ ရတတ္တဲ့ ေက်ာက္ပုဇြန္ေလးေတြကို ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ခပ္ပါးပါးလွီးကာ စပ္စပ္ေလးခ်က္ထားတာမို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းေလးတမယ္အတြက္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ေက်ာက္ပုဇြန္ေလးေတြရဲ႕ အခြံက မာသေယာင္ ထင္ရျပီး ခ်က္လိုက္တဲ့အခါ မမာဘဲ ပုဇြန္အသားကလဲ ခ်က္လိုက္တာနဲ႕ အေရာင္ရဲျပီး တက္လာတတ္လာကာ ေမႊးလဲေမႊးတဲ့ပုဇြန္မို႕ အင္မတန္စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ - 250 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  3. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  5. င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၃၀
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ထားပါ
  • ဆီကိုအပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးကာ ဆီသတ္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ျပီး ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးစာ သာသာထည့္ကာ ၃မိမိနစ္ေလာက္ ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးျပီးရင္ ပုဇြန္င႐ုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေလး ရပါျပီ။

2 comments:

  1. I just tried this recipe. It's really nice. Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog ကို လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္႐ွင္

      Delete