ဗီယက္နမ္ဆိုင္မွာမွ ရတတ္တဲ့ ေက်ာက္ပုဇြန္ေလးေတြကို ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ခပ္ပါးပါးလွီးကာ စပ္စပ္ေလးခ်က္ထားတာမို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းေလးတမယ္အတြက္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ေက်ာက္ပုဇြန္ေလးေတြရဲ႕ အခြံက မာသေယာင္ ထင္ရျပီး ခ်က္လိုက္တဲ့အခါ မမာဘဲ ပုဇြန္အသားကလဲ ခ်က္လိုက္တာနဲ႕ အေရာင္ရဲျပီး တက္လာတတ္လာကာ ေမႊးလဲေမႊးတဲ့ပုဇြန္မို႕ အင္မတန္စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ - 250 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင့္ ၃၀
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးကာ ဆီသတ္ပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္း ထည့္ေၾကာ္ပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ျပီး ေရ လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တလံုးစာ သာသာထည့္ကာ ၃မိမိနစ္ေလာက္ ေရဆူေအာင္ တည္ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးျပီးရင္ ပုဇြန္င႐ုတ္သီးစိမ္း စပ္စပ္ေလး ရပါျပီ။
I just tried this recipe. It's really nice. Thanks!
ReplyDeleteBlog ကို လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္႐ွင္
Delete