Friday 4 December 2015

ကြက်သွန်ကြော်


ဒီေန႔ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ စားရေအာင္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္  ေမႊးေမႊးကြ်တ္ကြ်တ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္သြန္နီ  - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးျပီး လက္နဲ႕ဖိေခ်ျပီး မႊာထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး နယ္ထားပါ
  • ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သြနီမုန္႕ႏွစ္လူး အေနေတာ္ထည့္ျပီး ျဖန့္ျပီးျပင္ေပးထားပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီးက်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေ႐ွာ့ေပးကာ ၾကက္သြန္နီကို အသာတြန္းခ်ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ 
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေမႊးေမႊး ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ရပါျပီ။

1 comment: