ဒီေန႔ေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ စားရေအာင္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ ေမႊးေမႊးကြ်တ္ကြ်တ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးျပီး လက္နဲ႕ဖိေခ်ျပီး မႊာထားပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး နယ္ထားပါ
- ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ၾကက္သြနီမုန္႕ႏွစ္လူး အေနေတာ္ထည့္ျပီး ျဖန့္ျပီးျပင္ေပးထားပါ
- ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီးက်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေ႐ွာ့ေပးကာ ၾကက္သြန္နီကို အသာတြန္းခ်ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေမႊးေမႊး ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ရပါျပီ။
Thank you, Ma Ma Mar
ReplyDelete