ကင္းပံုသီးေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ ခ်က္စားရင္ ေကာင္းမလား ေၾကာ္စားရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနရင္းက ဒီတစ္ခါေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႕ ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္ ကြ်တ္ကြ်တ္ေလးမို႕စားေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ကင္းပံုသီး - 300 g
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဟင္းခတ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ႏွစ္ဆယ္ခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီထဲ႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးကာ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ ကင္းပံုသီး ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို တခါထည္း ထည့္ေၾကာ္ပါ
- တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ေမႊျပီး အသီးႏူးေအာင္ ေၾကာ္ေပးကာ အသီးႏူးပါက အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
No comments:
Post a Comment