အခုရက္ထဲ ရာသီဥတုက ပူလာေလ ထမင္းစားေလးက ပ်က္ခ်င္လာေလမို႕ ဒီေန႕ေတာ့ Basa ငါးကို ေမႊးေမႊးပူပူေလး ေပါင္းျပီးေတာ့ စားျဖစ္ခဲ့ပါတယ္ တ႐ုတ္ဟင္း စားဖြယ္ရာေလးပါ ခ်က္နည္းက လြယ္ကူျပီး ျမန္လဲျမန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးေပါင္းရန္အတြက္
- Basa- 350 g
- Chinese cooking wine - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ခ်င္း - လွီးျပီးသား ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႕
ငါးေပါင္းျပီး ဟင္းပြဲစပ္ရပ္အတြက္
- Apple Vinegar - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္း
- Fish Sauce - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- Soy Sauce - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- ေျမပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္ခန္႕
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးကို ေရေဆးျပီး ၂လက္မသာသာ အ႐ြယ္ေတာ္တံုးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး အ႐ွည္အေျမွာင္းေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားပါ
- အပူခံေသာ ေႂကြကန္းကန္ တခုထဲမွာ ငါးကို ထည့္ျပီး ငါးေပၚမွာ ခ်င္းကိုထည့္ပါ
- ငါးပန္းကန္ထဲကို cooking wineကို ထည့္ပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ေပါင္းအိုးေအာက္ခံ ေရအိုးကို ေရတ၀က္သာသာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ ငါးထည့္ထားေသာ ပန္းကန္ကို ေပါင္းအိုးဇကာထဲထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
- ငါးေပါင္းက်က္သြားပါက ေပါင္းအိုးထဲမွာ ငါးပန္းကန္ကို ခနထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ပံုပါအတိုင္း လွီးျပီး မႊထားပါ
ငါးအေပၚဆမ္းရန္ အရသာစပ္နည္း
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးေသးေသး တလံုးမွာ ဗီနီကာ ဆီ ငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္အၾကည္တို႕ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ေပါင္းးထားေသာ ငါးပန္းကန္ကို အျပင္ထုတ္ျပီး ငါးေပါင္းစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို ဖယ္လိုက္ျပီး ဆားႏွင့္ သၾကားကို ငါးအေပၚ ျဖဴးေပးပါ
- အ႐ွည္အေျမွာင္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ကို ငါးအေပၚ ဖြျပီးတင္ေပးပါ
- ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းအရသာ အႏွစ္ကို ၾကက္သြန္မိတ္ေပၚမွေန၍ ငါးအေပၚကို ပူေနတုန္း ျဖည္းျဖည္းျခင္းေလာင္းခ်ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခ်င္းမ်ွင္ ငါးေပါင္း ေမႊႊးေမႊးေလးကို စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment