ဒါေပမဲ့ အခ်ၪ္ထည့္မဲ့ ပုလင္းက တျခား ဘာမွမထည့္ဖူးတဲ့ ပုလင္းသန္႕သန္႕နဲ႕ အခ်ဥ္တည္ဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ ထိုပုလင္းကိုဘဲ ေနာက္တခါ အခ်ဥ္ထည္႔ရင္ ျပန္သံုးႏိူင္ေအာင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပုလင္းကို တျခားဘာမွ မထည့္ဘဲ သန္႕သန္႕ေလး ထားသင့္ပါတယ္။
အခ်ဥ္တည္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲပင္ေပါက္ - အေနေတာ္ ဇကာတစ္လံုး
- ဆန္ေဆးရည္ - 4 cups
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းေက်ာ္ေက်ာ္
- အေအးခံထားေသာ ထမင္း - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုးသာသာ
အခ်ဥ္ရည္တည္ပံု
- ထမင္းခ်က္ရန္ ေဆးထားေသာ ဆန္ေဆးရည္ကို ဇလံုသန္႕သန္႕ျဖင့္ ထည့္ထားပါ
- ဆန္ေဆးရည္ထဲမွာ ဆားကိုေပ်ာ္ေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ပါ
- အငံ ခပ္ေလးေလး ျဖစ္မျဖစ္ လ်ွာႏွင့္ အနည္းငယ္ တို႕ၾကည့္လိုက္ပါ
- ေတာ္ေတာ္ေလး ငံေနမွ ျဖစ္မွာမို႕ ဆားကို ေပးထားတဲ့ ႏံူးအတိုင္း ထည့္ေပးပါ
- ဆားမငံပါက အခ်ဥ္ရည္ အူလည္လည္ႀကီး ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္
- ဆားထည့္ျပီးတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထမင္းကို ဆန္ေဆးရည္ထဲ ထည့္ေပးပါ( မနက္ကခ်က္ျပီး ညေနပိုေသာ ထမင္းၾကမ္းဆို ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္)
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အခ်ဥ္တည္ရန္ ပုလင္းထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေနပူပူမွာ ၃ရက္ေလာက္ လွန္းေပးပါ
- ေနပူမရပါက အခန္းအပူခ်ိန္မ်ားေသာ မီးဖိုေဆာင္ထဲမွာ ထားေပးပါ
- ၃ရက္ေလာက္ဆို အခ်ဥ္တည္ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါျပီ
အခ်ဥ္ထည့္ရန္
- ပဲပင္ေပါက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- အခ်ဥ္ထည့္ခါနီး လက္ကို သန္႕႐ွင္းေအာင္ အရင္ဆံုး ေဆးထားပါ
- အခ်ဥ္တည္မည့္ ပုလင္းထဲမွ ထမင္းမ်ားကို ဇြန္းနဲ႕ခပ္ျပီး ဖယ္ေပးပါ
- ထမင္းမ်ား မဖယ္ဘဲ ထည့္လဲရပါတယ္
- ေရစစ္ထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ကို အခ်ဥ္ရည္ထဲစိမ္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တညသိပ္ ထားျပီးပါက ေနာက္ေန႕မနက္ဆို ပဲပင္ေပါက္ အခ်ဥ္ကို ရပါျပီ
- ပဲပင္ေပါက္ အခ်ဥ္ ရလာပါက တို႕စရာႏွင္႔ အသုပ္ တစ္မ်ဳိးမဟုတ္ တစ္မ်ဳိး မိမိတို႔ ႏွစ္သက္သလို လုပ္စားႏိူင္ပါျပီ။
သိပ္ၾကိဳက္။
ReplyDeleteငရုုတ္သီးေလးေတြကျခံထြက္ေလးေတြထင္ရဲ ့လတ္ေနတာဘဲ။
အုုိင္အိုုရာ
င႐ုတ္သီး သရက္သီးေလးေတြက ျခံထြက္ေလးေတြေလ
ReplyDelete