အသားဟင္းေတြ မစားခ်င္ေလေတာ့ အသီးအ႐ြက္တို႕ ပဲမ်ဳိးစံုတို႕ဘက္ လွည့္ျဖစ္ေလတိုင္း ပဲဆိုရင္ တမ်ဳိးမဟုတ္တမ်ဳိး လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
အေၾကာ္ေၾကာ္တဲ႔ အခါမွာ ဆီမ်ားမ်ားေလး သံုးဖို႔ေတာ႔ လိုပါတယ္ ဆီမ်ားမ်ားပါမွ မတ္ပဲေၾကာ္ ေၾကာ္တဲ႔အခါ မြျပီး ရြေနမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတခါ မတ္ပဲေၾကာ္ မြမြေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားလို႕ မာမာေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတဲ့ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မတ္ပဲ - 1 cup
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ခ်င္း - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းစာ
- နံနံပင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းစာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- ဆီ - လိုသေလာက္သံုးေပးပါ
- ေရ -ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မတ္ပဲကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အနည္းဆံုး ၅နာရီခန္႕ ေရစိမ္ေပးထားပါ
- ပဲေရစိမ္ထားတာ အခ်ိန္ျပည္႔ေလာက္ပါက ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ရိတ္ရိတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာပဲကို ႀကိတ္စက္ထဲထည့္ျပီး အရင္ဆံုး တမိနစ္ေလာက္ ႀကိတ္လိုက္ပါ
- တမိနစ္ေလာက္ ႀကိတ္ျပီးတာနဲ႕ စက္ကိုခနနားျပီး ႀကိတ္စက္ထဲမွ ပဲမ်ားကို ဇြန္းျဖင့္ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးကာ ေဘးမွာကပ္ေနတဲ႔ ပဲေတြကို ျခစ္ခ်ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း ထည့္ကာ ေနာက္ထပ္ တမိနစ္ ဆက္ျပီးႀကိတ္ေပးပါ
- ပဲာကိတ္ခ်ိန္ တမိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ စက္ကိုခနရပ္ျပီး ႀကိတ္စက္ထဲက ပဲမ်ားကို အထက္ေအာက္ လွန္ကာ ေဘးမွာ ကပ္ေနတာေတြ ျခစ္ခ်ေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ ေရထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္ျပီး ေနာက္ထပ္တမိနစ္ ထပ္ႀကိတ္ေပးပါ
- စုစုေပါင္း ေရ ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းေလာက္ ကုန္ေအာင္ ႀကိတ္ေပးျပီး ပဲမ်ားေခ်ာမြတ္စြာ ေက်ညက္သြားေစရန္ ေနာက္ထပ္ ၃မိနစ္ေလာက္ ထပ္ႀကိတ္ေပးပါ
- ပဲႀကိတ္ျပီးျပီဆိုတာနဲ႕ ဇလံုတခုထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ နံနံပင္ ခ်င္းႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ထည့္ကာ ပဲကိုေလ ေကာင္းေကာင္းခိုလို႔ ေကာင္းေစမည့္ ေမႊတံျဖင့္ လက္သန္ရာဘက္သို႕ အနည္းဆံုး ၂မိနစ္ဆက္တိုက္ ေမႊေပးပါ
- ပဲေၾကာ္ရန္အတြက္ ေလခိုမွဳ လံုေလာက္ မေလာက္ဆိုတာကို သိေစရန္ ေရထည့္ထားေသာ ဇလံုထဲသို႕ ႀကိတ္ျပီးသားပဲကို အနည္းငယ္ယူျပီး ထည့္ၾကည့္ပါက ပဲလံုးကေလး ေရေပၚေပၚလာလ်ွင္မတ္ပဲေၾကာ္ ေၾကာ္ရန္အသင္႔ ျဖစ္ပါျပီ။
မတ္ပဲေၾကာ္ရန္
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ေပးျပီး အပူေပးပါ
- ဆီအရမ္း ပူလာတာနဲ႔ မီးကို အေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးလိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႔ လက္ကိုေရစြတ္ရန္ ေရဇလံုသန္႕သန္႕ တခုကို ျပင္ထားပါ
- လက္ကို ေရစြတ္ျပီး ေရမ်ား စိုစြတ္စြာ ပါမလာေစရန္ လက္ကိုဆီအိုးႏွင္႔ လြတ္ေသာ ေနရာမွာ ခါေပးျပီးမွ အရသာ စပ္ထားေသာပဲကို အေၾကာ္တခုစာ ယူလိုက္ပါ
- အရသာ စပ္ထားေသာ ပဲသား တခုစာကို လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး အနည္းငယ္ျဖန္႕ကာ လက္ညိွဳးႏွင့္ အလယ္တည့္တည့္ကို ေဖာက္ေပးျပီးမွ ဆီပူအိုးထဲကို အသာေလး ေလ်ာခ်ေပးပါ
- အထက္ပါ နည္းအတိုင္း အရသာ နယ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို အိုးဆန္႕သေလာက္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပဲေၾကာ္ေနစဥ္ တဖက္က်က္ပါက တဖက္ကို လွန္ေပးကာ ၂ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ေသာ မတ္ပဲေၾကာ္ မြမြေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment