ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေခါက္ဆြဲအစို - သံုးဆယ္သား
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင္႔
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ပင္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
- ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္းခန္႔
- ရိုးရိုးေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
- တရုတ္နံနံ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ေခါက္ဆြဲကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္တို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး တလက္မေလာက္ အရွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီး မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးကာ ခပ္ထူထူေလးေတြ လွီးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ သၾကားကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
- သၾကားေပ်ာ္လာျပီး အညိဳေရာင္ ေျပာင္းလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အနံ႔ေလး ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ပဲသီး ေဂၚဖီ မွဳိႏွင္႔ မံုလာဥနီတို႕ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ဆား ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္အက်ဲႏွင္႔ ရိုးရိုးေရ တစ္ဝက္တို႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ား အရမ္းႏူးမသြားေစရန္ ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ က်န္ေနေသာေရကို ထည္႔ေၾကာ္ကာ အရသာျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ေဘးဖက္မွာ ခနတြန္းထားျပီး ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- ၾကက္ဥ က်က္တာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ေရာေမႊေပးကာ အားလံုးသမသြားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင္႔ တရုတ္နံနံကို ထည္႔ေမႊေပးျပီးပါက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment