Thursday 10 December 2015

Soy Bean ပဲပင္ေပါက္









ဒီေန႕ေတာ့ soy bean နဲ႕ ပဲပင္ေပါက္ ေဖာက္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္ စားရတာ မတ္ပဲထက္ ပိုျပီးစိမ့္သလို ပဲျခမ္းေစ့ေလးေတြက ေစးထန္းထန္းနဲ႕မို႕ ၀ါးရင္း၀ါးရင္း ပိုျပီးစိမ့္လာတဲ့ ပဲပင္ေပါက္ေလးပါ။

အရင္ မတ္ပဲကို အပင္ေဖာက္သလိုပါဘဲ နည္းကေတာ့ အတူတူပါဘဲ သူ႕ကိုလဲ သုပ္စား ေၾကာ္စား အခ်ဥ္တည္ အစိမ္းစား အစံုလုပ္စားႏိူင္ပါတယ္။




ပဲပင္ေဖာက္ပံု အဆင့္ဆင့္

  • Soy bean ပဲေစ့ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပဲမ်ားပြလာေအာင္ တညသိပ္ ေရစိမ္ထားေပးပါ
  • ေနာက္ေန႕မနက္ ပဲေစ့မ်ား ပြလာပါက အေပါက္ ခပ္စိပ္စိပ္ပါျပီး ေဇာက္နက္ေသာ ဇကာထဲ သြန္ခ်ကာ ဇကာအေပၚမွ အုပ္ျပီးထားေပးပါ
  • သတိရရင္ ရသလို ေရေလာင္းေပးႏိုင္ေစရန္  ေဘဇင္နားတြင္ထားျပီး ေရေလာင္းေလာင္းေပးပါ
  • ဒုတိယေျမာက္ေန႕မွာ အပင္ေလးမ်ား စထြက္လာျပီး တတိယေန႕မွာ အပင္ေတာ္ေတာ္ေလး ႐ွည္လာပါလိမ့္မယ္
  • ေရကို မၾကာမၾကာ ေလာင္းေပးျပီး ဇကာအေပၚမွ ေရစိုအ၀တ္ သန္႕သန္႕ႏွင့္ အဖံုးအုပ္ထားပါက အပင္ထြက္ႏူံး ပိုျမန္ပါတယ္
  • တတိယေျမာက္ ေန႕လည္ေလာက္ဆို ပဲပင္ဧ။္ အျမွစ္မ်ား ႐ွည္တက္လာပါက ဗန္းက်ယ္က်ယ္ တခုထဲကို လက္တဆုတ္စာ စြဲယူျပီး ေအာက္ေျခအျမစ္မ်ားကို ကပ္ေၾကးျဖင့္ ညွပ္ခ်ျပီး အပင္မ်ားကို ထည့္ေပးပါ
  • အျမွစ္မ်ား မဖယ္ခ်င္လဲ ဒီအတိုင္း ဗန္းက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ကာ ပဲပင္မ်ားကို ဖြလိုက္ ခါလိုက္လုပ္ကာ ယူေပးပါ
  • အပင္မ်ားကို လက္ႏွစ္ဖက္ျဖင့္ ဖြဖြေပးျပီး အခြံမ်ားကို ခါခ်ေပးသလို ျဖစ္ျပီး အခြံမ်ား ေအာက္ဖက္မွာ က်န္ခဲ့ပါလိမ့္မယ္
  • အခြံမ်ားကို လႊင့္ျပစ္ပါ soy bean ပဲပင္ရဲ႕ အျမွစ္ႏုမ်ားက သန္စြမ္းျပီး ႏုေနတဲ့အတြက္ အျမွစ္မ်ားကို မဖယ္ဘဲထားလဲ ရပါတယ္
  • ပဲပင္ေပါက္ ကုန္တဲ့ထိ ထိုနည္းအတိုင္း လုပ္ေပးပါက ပဲအခြံခြ်တ္ရတာ ပိုျပီးျမန္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment