ပဲဆုတ္ေၾကာ္လို႕ ေျပာေပမဲ့ တကယ္ေတာ့ ဗယာေၾကာ္ပါဘဲ ဗယာေၾကာ္လို ကုလားပဲျခမ္းကို ေၾကာ္တာမဟုတ္ဘဲ Black Eye Bean ကို ေၾကာ္ထားတာပါ။
ဒီပဲေၾကာ္က ျမန္မာျပည္မွာ ေနတုန္းက မုတၱမပင္လယ္ေကြ႔ ေဘးနားက တိုက္နယ္ေဆး႐ံုမွာ အမ်ဳိးသား တာ၀န္က်စဥ္ လိုက္ေနတံုးက ႐ြာခံလူေတြ ေၾကာ္စားေနက် အေၾကာ္တမ်ဳိးပါ စားလို႕ေကာင္းတဲ့အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၆နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားေသာ ပဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲ
- ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ ပူစီနမ္႐ြက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားေသာ နံနံပင္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆီ ထမင္းေပါင္းအိုး - ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
- ေရစိမ္ထားေသာပဲကို ေရစစ္ကာ ဘလင္ဒါထဲထည့္ျပီး တမိနစ္ဆီ ၇ခါေလာက္ ႀကိတ္ေပးပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ
- အားလံုးသမသြားတာနဲ႕ လက္ကို ေရစြတ္ျပီး အေနေတာ္ ဆုတ္ျပီးလံုးေပးပါ
- ပဲကို အလံုးေလးရေအာင္ က်စ္ျပီး ကြဲမထြက္ေအာင္ ျဖည္းျဖည္းျခင္း ဆုတ္ေပးပါ
- ႐ြယ္တူ ၁၁လံုးေလာက္ ရပါမယ္
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆီကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႕အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့ျပီး အေငြ႕ေသေအာင္ ထားေပးပါ
- ဆီအေငြ႕ေသမွ ပဲဆုတ္မ်ားကို တစ္လံုးျခင္း ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- တဖက္က်က္လ်ွင္ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုးက်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment