Tuesday, 4 July 2017

မံုလာဥ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း






ေအး႐ွန္းေစ်းကို သြားတိုင္း လိုခ်င္တာေလးေတြ၀ယ္ကာ အိမ္ေရာက္တာနဲ႕ ခ်က္ဖို႕ျပင္ရျပန္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ မုန္႕ညွင္း႐ြက္ေတြ မံုလာဥေတြ ေရာကာ ပုဇြန္ထုတ္နဲ႕ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ခ်က္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • မံုလာဥ - လွီးျပီးသား တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တလံုးစာ
  • မံုညွင္း - လွီးျပီးသား တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္၂လံုးစာ
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တဝက္
  • ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • မက်ည္းအႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၅ေကာင္ခန္႕
  • ႐ွမ္းနံနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. မံုလာဥျဖဴႏွင့္ မံုညွင္းပင္ကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္၍ မလိုတာေတြဖယ္ကာ သန္႕စင္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  4. ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ လွီးထားေသာ မံုလာဥမ်ား ပုဇြန္ထုတ္ မုန္႕ညွင္း႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  5. အရသာနယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
  6. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
  7. မံုလာဥႏွင့္ မုန္႕ညွင္း႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
  8. ေရပြက္ပြက္ဆူကာ မံုလာဥမ်ား ႏူးလာပါက မက်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ကိုထည့္ျပီး  ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ၄မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
  9. ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပး၍ ႐ွမ္းနံနံပင္အုပ္ကာ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  10.  ႐ွမ္းနံနံ႐ြက္ အနံ႕ေလး ေမႊးေနတဲ့ မံုလာဥသီးစံု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment