Monday, 10 July 2017

႐ွဴးရွဴးရွဲရွဲ ရခိုင္မုန္႕တီသုပ္



မိုးေလေအးေအးနဲ႕ဘာေလးလုပ္စားရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတာေလး စားခ်င္လာတာနဲ႕ ဒီတခါေတာ့ ရခိုင္မုန္႕တီေလးဘဲ သုပ္စားလိုက္ပါေတာ့တယ္။

ဟင္းရည္ခ်က္နည္းကေတာ့ အရင္တခါ တင္ထားတဲ့နည္းအတိုင္း ခ်က္ထားပါတယ္ ခ်က္နည္း ပါ၀င္ပစၥည္းကေတာ့ အတူတူပါဘဲ႐ွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးျပဳပ္ရန္
  • ငါးခူ - ၅က်ပ္သား
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း တို႔ကိုေရျမဳပ္ရံု  ေရာျပဳပ္ေပးျပီး ႏူးသြားပါက အသားဖတ္ေလးမ်းကို ထြင္ထားပါ
  • ငါးအ႐ိုးမ်ားကို င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ေရ အနည္းငယ္ႏွင့္ အရည္ငင္ထားပါ
ဟင္းရည္ခ်က္ရန္
  • ေရ - 4cups
  • အ႐ိုးငင္ထားေသာ ငါး႐ိုး -အရည္ အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ (ေထာင္းေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး (အဖတ္ေလးမ်ားလွီးေပးပါ)
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
  • ပဒဲေကာအမ်ွစ္ - တလက္မ (ေထာင္းေပးပါ)
  • ငါးဖယ္ျခစ္ သို႕မဟုတ္ ဘာဆာငါးျခစ္ အနည္းငယ္ကိုု အရသာနယ္ျပီး အခ်က္၂၀၀ေလာက္ ေပါက္ကာ အလံုးေလးေတြ လုပ္ထားပါ
  • အ႐ိုးထြင္ထားေသာငါး အသားမ်ားႏွင့္ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးေရာျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူကာ ၾကက္သြန္ဖတ္မ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက ငါးျခစ္လံုးေလးမ်ား ဟင္းရည္ထဲထည့္ေပးပါ ငါးလံုးမ်ား ေရေပၚေပၚလာပါက ဟင္းရည္အိုးကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးထားပါ
ရခိုင္မုန္႕တီသုပ္ရန္
  • ငရုတ္သီးစိမ္းအစပ္ေတာင္႔ - စားႏိူင္သေလာက္ (ေလွာ္ျပီးေထာင္းေပးပါ)
  • Ready made မုန္႔ဖတ္အေျခာက္ - 400 g (ျပဳပ္ေပးထားပါ)
  • မက်ည္းမွည္႔ရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး
  • သံပုရာသီး - တလံုး( ႀကိဳက္လ်ွင္ထည့္ေသာက္ပါ )
  • ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလံုး
  • ပဲေၾကာ္ - ဆယ္ခ်ပ္ (ေခ်ထားေပးပါ)
  • နံနံပင္ - ဆယ္ပင္ခန္႕ (လွီးေပးထားပါ)
  • ငါးဖယ္ေၾကာ္ - အခ်ပ္သံုးဆယ္ (အေနေတာ္ ညွပ္ထားေပးပါ)
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသးတလံုးစာ ခ်က္ထားပါ
  • မုန္႕တီသုပ္ရန္ မိမိအဆင္ေျပသလို ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ သုပ္ေပးျပီးပါက ႐ွဴး႐ွဲအသုပ္ေလးကို စားပြဲျပင္ေပးကာ မုန္႕တီဟင္းရည္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment