Sunday 2 July 2017

ကြက်တောင်ပံ အချိုချက်


ၾကက္ေတာင္ပံေလးေတြ ၀ယ္လာကာ အခ်ဳိခ်က္ေလးခ်က္ျပီး ထမင္းပူပူေလးနဲ႕စားဖို႕ ျပင္ထားပါတယ္ အခ်ဳိဟင္း တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာေလးေတြ ႀကိဳက္တတ္သူေတြအတြက္ အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမဲ့ ဟင္းတမယ္ျဖစ္တာမို႕လို႕ မာမာခ်က္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ေတာင္ပံ - 400g 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  •  



ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရေဆးကာ ဆား နႏြင္းတို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ သၾကားကိုထည့္ျပီး နီလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • သၾကားနီလာတာနဲ႕  အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ား မာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ကာ ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ၾကက္သားမ်ား ႏူးလာေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ အထက္ေအာက္ ေမႊေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ အရသာနဲ႕ ၾကက္ေတာင္ပံဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment