Friday, 14 July 2017

၀က္ကလီစာ ေကာ္ရည္ဆမ္း အစိမ္းေၾကာ္


ဟင္းအမယ္စံုေအာင္ခ်က္ဖို႕ အခ်ိန္မရတဲ့ အခါမ်ဳိးမွာ အခုလို ဟင္းတမယ္ထဲနဲ႕ ထမင္းစားလို႕မိန္ေအာင္ ခ်က္ႏိူင္တဲ့အတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ၀က္ကလီစာေလးေတြနဲ႕ အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ မာမာေၾကာ္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ဝက္ကလီစာ - 250g ( ႏွစ္သက္ရာ အသားသံုးႏိုင္ပါတယ္)
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
  • ဘ႐ိုကိုလီ - ၃ခက္ခန္႕
  • မံုလာဥနီ - အနည္းငယ္
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္၁လုံး
  • ပန္းေဂၚဖီ - ၄ခက္ခန္႕
  • ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ပင္
  • ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕
  • ေ႐ႊပဲသီး - ၅ေတာင့္
  • တ႐ုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ဇြန္းခန္႕
ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ရန္
  • ေျပာင္းဖူးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ေရ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္ကန္လံုး ၂လံုးစာ (အားလံုးကို ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ထားပါ)

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဝက္ကလီစာမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ နယ္ေပးပါ ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပဳပ္ရည္ခမ္းတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါး လွီေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ေလးစိတ္ လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ ေရေဆးျပီး လးစိတ္လွီးထားပါ
  • ေ႐ႊပဲသီးကို အေၾကာသင္ေပးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး လက္၂လံုးေလာက္အေန ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းထူထူေလး လွီးထားေပးပါ
  • ပန္းေဂၚဖီ ဘ႐ိုကိုလီ မံုလာဥနီတို႕ကို ေရေဆးျပီး သင့္သလို လွီးေပးထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အမွ်င္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာပီးဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
  • ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္မည့္ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ထားေပးပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းကိုထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ ဘ႐ိုကိုလီ ပန္းင႐ုတ္ပြ မံုလာဥနီ ၾကက္သြန္နီစသည့္ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ သတ္သတ္ထည့္ျပီးေၾကာ္ကာ ဆယ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ ထပ္ထည့္ၿပီး လွီးထားေသာ ခ်င္းကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ အနည္းငယ္ ေမႊးလာတာနဲ႕ ျပဳပ္ျပီးလွီးထားေသာ ဝက္ကလီစာမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၀က္ကလီစာမ်ားက က်က္ျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ ခ်က္ခ်င္းဆိုသလို ပါဝင္ေသာ ဆား သၾကား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ခ႐ုဆီ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ သၾကား စသည့္ အရသာမ်ားကို ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ထည့္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္ေၾကာ္မ်ားထည့္ေမႊေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ေပးကာ ေကာ္ရည္ပ်စ္ေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ ေ႐ႊပဲသီးကိုထည့္ကာ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ျပီး တ႐ုတ္မဆာလာ ျဖဴးေပးျပီး ပူပူလူလူေလး သုံးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment