Thursday, 13 July 2017

၀က္ဂုတ္သား ကိုက္လန္ေၾကာ္


အခုေနတဲ့ ျမိဳ႕ေလးကို ေျပာင္းလာတာ ရပ္ကြက္တခုကို ေစ်းတခု႐ွိျပီး ေစ်းတိုင္းမွာ ေအး႐ွန္းဆိုင္ေလးေတြ ႐ွိေနေတာ ၀ယ္ရျခမ္းရ အေတာ္ေလး အစဥ္ေျပပါတယ္ ခ်က္ကာနီးမွ လမ္းေလးေလ်ွာက္ လိုခ်င္တာေလး ေျပး၀ယ္ျပီး ခ်က္ရေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႕ စားရတာလဲ ေကာင္းပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ကိုက္လန္အဖူးေလးေတြ ၀ယ္လာျပီး ၀က္ဂုတ္သားနဲ႕ေၾကာ္ျဖစ္တဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ကိုက္လံအပင္ - ၇ပင္
  • ၀က္ဂုတ္သား - 150g
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတပံု
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကိုက္လံအပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ၀က္ဂုတ္သားကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ သင့္႐ံုႏွင့္ နယ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားေပးပါ
  4. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
  5. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕အရသာနယ္ထားေသာ ၀က္ဂုတ္သားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  6. အသားမ်ား မာလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္႐ံုေလးထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  7. ေရခမ္းျပီး ဆီသံၾကားတာနဲ႕၀က္သားကို ေဘးကပ္ထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  8. ျပီးတာနဲ႕. ေဘးကပ္ထားေသာ ၀က္သားကို ေရာေမႊကာ ေရစစ္ထားေသာ ကိုက္လန္မ်ားထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္ ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ ထည့္ေမႊပါ
  9. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ကိုက္လန္အ႐ြက္မ်ား ႏြမ္းစျပဳလာခ်ိန္ အရသာျမည္းကာ လိုသလိုျပင္ေပးျပီး င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment