Friday, 21 July 2017

ပုဇြန္ေျခာက္ ငံျပာရည္ခ်က္


ရာသီဥတုေလးကလဲ ေအးလာျပီဆိုေတာ့ ပူစပ္စပ္ေလးေတြ စားခ်င္မိလာျပန္ေရာ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဒီတခါေတာ့ ထမင္းမိန္ေစမဲ့ ငံျပာရည္ေၾကာ္ ေၾကာ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး လက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္တလံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၅လံုး
  • င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းကြဲ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္အေသး တလံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ခန္႕
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ခ်က္ရန္ျပင္ဆင္ပံု

  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားျပီးမွ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ဒယ္အိုးကိုဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ နႏြင့္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီမ်ား ႏြမ္းလာျပီး အေရာင္မေျပာင္းခင္မွာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ဆား  ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ 
  • မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး  ေၾကာ္ေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္မ်ား ခမ္းမသြားခင္ မီးပိတ္ေပးျပီး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ
  • ငံျပာရည္ခ်က္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး ရျပီဆိုတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာတို႕ျဖင့္ တြဲဖက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment