Monday, 3 July 2017

ငွက္ေပ်ာေပါင္း ခ်ဳိခ်ဳိေလး


ငွက္ေပ်ာသီးေလးေတြ ၀ယ္ထားျပီး လာလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေနတာ စိစိတ္ထဲေပၚလာတာက ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလးဆိုေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေပါင္းျဖစ္ေလျပန္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မွည့္ေနေသာ သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး - ၁၇လံုး
  • အုန္းႏို႕ - 400ml 
  • ေရ ထမင္းစားဇြန္း ၁၀ဇြန္းခန္႕
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု


ျပင္ဆင္ပံု 

  • ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံခြာထားပါ
  • အုန္းႏို႕ဗူးကိုေဖာက္ကာ ဆား ေရႏွင့္အတူ အိုးတလံုးထဲထည့္ျပီး ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလးရေအာင္ က်ဳိေပးပါ
  • အုန္းႏို႕ပ်စ္လာတာနဲ႕ အခြံခြာထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးကို အုန္းႏို႕အိုးထဲ ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ဆက္က်ဳိေပးပါ
  • အုန္းႏို႕နဲ႕ငွက္ေပ်ာသီး အနံ႕ေလး ေမႊးလာျပီဆို မီးပိတ္ေပးျပီး စားလို႕ရပါျပီ
  • ငွက္ေပ်ာသီးႏွင့္ အုန္းႏို႕မွာ အခ်ဳိအရသာ ပါျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ သၾကား လံုး၀ထည့္စရာမလိုပါ။

No comments:

Post a Comment