Wednesday, 19 July 2017

သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း



ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပေလးဘဲျဖစ္ျဖစ္ ထမင္း၀ိုင္းမွာ အအီေျပ စားဖို႕ဘဲျဖစ္ျဖစ္ စားလို႕အရမ္းေကာင္းတဲ့ သရက္သီးဆားရည္စိမ္နဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ေထင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ - အေနေတာ္ ၂လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ပုဇြန္ေျခာက္  - ၁၇ေကာင္ခန္႕
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ျပီးသားကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပတ္ျပတ္ႏွင့္ လိုက္ေပါက္ေပးပါ
  • တလံုးလံုး အျပည့္လိုက္ေပါက္ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးခ်ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပြလာေအာင္ ေရစိမ္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ စတီးလ္ဇလံု သို႕မဟုတ္ င႐ုတ္ဆံုႀကီးႀကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကိုထည့္ျပီး ေထာင္းေပးပါ
  • အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးရင္ ရပါျပီ
  • သရက္သီး ဆားရည္စိမ္က အငံပါျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ အငံထည့္စရာမလိုပါ
  • ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာပါ၀င္တဲ့ သရက္သီးဆားရည္စိမ္ ပုေျခာက္ေထာင္းေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment