Saturday, 29 July 2017

မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္ရန္ ငါးဆီသတ္နည္း












မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္ဖို႕ ငါးဆီသတ္ျဖစ္လို႕ ဆီသတ္နည္းေလး ျပန္လည္ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္

ငါးျပဳပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘာဆာငါး - တကီလို
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္
  • ထုျပီးလိမ္ထားေသာ စပါးလင္ - ၃ပင္
  • ငါးကိုေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပဳပ္ျပီး ငါးႏူးလ်ွင္ အေအးခံျပီး ငါးကိုေခ်ထားပါ
  • ဘာဆာငါးအစား ငါးခူ ငါးက်ဥ္း ငါးရံ႕ ငါးျမစ္ခ်င္း ငါးခ်င္း တို႕လဲ သံုးႏိူင္ပါတယ္
  • အ႐ိုးပါတဲ့ငါးဆိုရင္ေတာ့ အ႐ိုးအသားသတ္သတ္စီ ထြင္ထားေပးပါ

ငါးဆီသတ္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္း
ငါးျပဳပ္အရည္ငင္ရန္
  • ငါးျပဳပ္ထဲမွ စပါးလင္ႏွင့္င႐ုတ္သီးေတာင့္ကို ေရာေထာင္းပါ အ႐ိုးပါေသာငါးျဖစ္ပါက ထြင္ထားေသာအ႐ိုးပါ ထည့္ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုးေထာင္းျပီးပါက ငါးျပဳပ္ရည္လက္က်န္ႏွင့္ေရ အနည္းငယ္ေရာကာ ေထာင္းတာတာေတြထည့္ျပီး အရည္ငင္ထားေပးပါ
  • အရည္စစ္ျပီးေသာ စပါးလင္ဖတ္မ်ားကို လႊင့္ျပစ္ပါ

ဆီသတ္ဖို႕ျပင္ဆင္ရန္
  • စပါးလင္ ၁၅ပင္ခန္႕ကို ပါးပါးလီွးထားပါ
  • ခ်င္း၅က်ပ္သားကို အခြံခြာျပီး ပါးပါးလီွးထားပါ
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာႀကီးႀကီး ၃၀ေလာက္ကို အခြံခြာထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆို ဘလင္ဒါထဲအားလံုးထည့္ျပီး တမိနစ္ႀကိတ္ တခါနားကာ ၁၀မိနစ္ႀကိတ္ပါ
  • ဘလင္ဒါမ႐ွိက င႐ုတ္ဆံုႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ

ဆီသတ္နည္း
  • ဆီ၁၅က်ပ္သားကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ကိုထည့္ျပီး ႀကိတ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးအစာမ်ားကို ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ၅မိနစ္ေလာက္ ေမႊျပီးတာနဲ႕ငါးျပဳပ္အသားထြင္ထားတာမ်ားကို ၅မိနစ္ေလာက္ ထည့္ေမႊပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ငါးျပဳပ္ အရည္ငင္ထားတာကိုထည့္ျပီး အရသာမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ တဇြန္း ထည့္ကာ ဆီသတ္ထားေသာငါးမ်ား ေျခာက္လာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ
  • ငါးဆီသတ္ ေျခာက္လာပါက အေအးခံျပီး ေရခဲေသတၲာအေပၚထပ္မွာ ခဲထားကာ မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္ခါနီးမွ လိုသေလာက္ထုတ္သံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment