Saturday, 8 July 2017

၀က္သားဟင္း အခ်ဳိခ်က္


၀က္သား အခ်ဳိေပါင္းေလး စားခ်င္လာလို႕ ခ်က္မယ္ျပင္ျပီး ခ်က္ေလသတည္းေပါ့ေလ အိမ္ခ်က္ေလးဘဲ ခ်က္တာမို႕လို႕ ခ်က္ရတာ လြယ္ပါတယ္ ေပါင္းအိုးနဲ႕ခ်က္စရာမလိုဘဲ ႐ိုး႐ိုးအိုးနဲ႕ဘဲ ႏူးအိလာေအာင္ ခ်က္ထားတဲ့ နည္းေလးမ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


၀က္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၀က္သား သံုးထပ္သား - 500g ကို ေရေဆးျပီး ခပ္႐ွည္႐ွည္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  • ပဲငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၀က္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ

ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာပစၥည္းမ်ား

  1. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
  4. နာနတ္ပြင့္ - တပြင့္
  5. ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
  6. ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တလံုးကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၇မႊာခန္႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  8. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားႏွင္႔ ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕သၾကားကို ညိဳေရာင္သန္းတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • သၾကားညိဳလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း နာနတ္ပြင့္တို႔ကို ေမႊးလာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ 
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ၀က္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ၀က္သားအသားမ်ား မာလာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ၀က္သားမ်ား ႏူးျပီးအိလာေအာင္ ေရထပ္ထဲ့ျပီး တည္ေပးပါ
  • ၀က္သားႏူးလာပါက ေရမခမ္းခင္ အခြံခြာထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ကာ မီးအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ေပးျပီး ေရခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက ၀က္သားေပါင္းဟင္းကို ခ်ဳိခ်ဳိအိအိေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment