Friday, 28 July 2017

ပုဇြန္​​ေလွာ္​သုပ္​


ဟင္​းခ်က္​ဖို႔ စဥ္​းစားတိုင္​း အ​ေျဖမရတဲ့ ​ေန႔​ေတြဆို ​ေရခဲ​ေသတၱာထဲက ႐ွိတာ​ေတြ ဆြဲထုတ္​ၿပီး ​ေနာက္​ဆံုး​ေတာ့လည္​း အၾကံကုန္​လာေတာ့ စိတ္​ထဲ​ေပၚတာ​ေတြ ခ်က္​လိုက္​မိ​ေတာ့တာပါဘဲ ဒီ​ေန႔မ်ွ​ေဝ​ေပးမွာကေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ပုဇြန္​​ေလွာ္​သုပ္​ ခ်ဥ္​ငံစပ္​​ေလးပါ႐ွင္။

ပါဝက္​ပစၥည္​းမ်ား

  • ပုဇြန္​ထုတ္​ - အ​ေန​ေတာ္​ ၁၀ေကာင္​
  • ဆား - လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္​သြန္​နီ - အ​ေန​ေတာ္​ တလံုး
  • အခ်ဳိမႈန္​႔ - လက္​ဖက္​ရည္​ဇြန္​း တဝက္​
  • သံပုရာသီး - တစိတ္​
  • င႐ုတ္​သီးစိမ္​း - ႏွစ္​သက္​သ​ေလာက္​
ျပင္​ဆင္​ပံု
  1. ပုဇြန္​ထုတ္​ကို ​ေရ​ေဆးၿပီး ဆားထည့္ပါ
  2. ပုဇြန္​ထုတ္​ထဲ ​ေရအနည္​းငယ္​ထည္​့ၿပီး မီးအားအေနတေတာ္နဲ႔ ​ေလွာ္ေပး​ပါ
  3. ​ေရခမ္​းတာနဲ႔ အ​ေအးခံၿပီး အခြံခြာေပးပါ
  4. ၾကက္​သြန္​နီကို အခြံခြာၿပီး အလံုးလိုက္​ ​ေရ​ေဆးၿပီးမွ ထက္ျခမ္းလွီးကာ ခပ္​ထူထူလွီးေပးပါ
  5. ပန္းကန္​တခုထဲမွာ ပုဇြန္​ ၾကက္​သြန္​နီႏွင္​့ သံပုရာရည္​ညႇစ္​ကာ အခ်ဳိမႈန္​႔ထည္​့ၿပီး ခပ္​ဖြဖြနယ္​ပါ
  6. နယ္​ၿပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္​း၍ လိုသလိုျပင္​ကာ ပုဇြန္ေလွာ္သုပ္ေမႊးေမႊးေလးကို င႐ုတ္​သီးစိမ္​း စပ္​စပ္ေလးႏွင္​့ တြဲဖက္​၍ စားႏိူင္​ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment