Tuesday 11 July 2017

ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ ေၾကာ္ခ်က္




မေန႕က ေစ်းသြားတာ ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ေၾကာ္ခ်က္ေလး သတ္သတ္လြတ္ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး ၀ါတြင္းကာလ သတ္သတ္လြတ္စားဖို႕ အဆင္ေျပတဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေရႊဖ႐ုံညႊန္႔ -  လက္တစ္ဆုတ္စာ တစ္စည္း
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္တစ္လုံး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
  4. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေရႊဖ႐ုံညႊန္႔ကို အေမႊးျမႇင္ေလးေတြႏွင့္ အေၾကာမ်ား ကုန္ေအာင္ သန္႕စင္ေပးကာ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီးမွ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ 
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ႏြမ္း႐ံုေလးဘဲ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေ႐ႊဖ႐ံုညြန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အိုးအဖံုးကို မဖံုးဘဲ ေၾကာ္ေပးကာ အညြန္႕မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ အနည္းခပ္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အိုးအဖံုးဖံုးပါက အ႐ြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းသြားတတ္တဲ့အတြက္ အဖံုးမဖံုးဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ခ်ိန္ မၾကာတဲ့အတြက္ စားကာနီးမွ ေၾကာ္ေပးတာ အေကာင္းဆံုးပါ။

1 comment:

  1. အရမ္းၾကိုုက္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete