အိမ္ေျပာင္းဖို႕ ပစၥည္းေတြ သိမ္းေနေတာ့ ေစ်းလဲမသြားႏိူင္ အိမ္မွာ႐ွိတာေတြဘဲ ထုတ္ခ်က္လိုက္ စားလိုက္လုပ္ေနတာ ၂ပါတ္ေလာက္ ႐ွိသြားခဲ့ျပီ။
ဒီေန႕ေတာ့ ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ကို အမွဳန္႔ႀကိတ္ျပီး ဒိုလ္ဒိုလ္လို႕ေခၚတဲ့ မုန္႕ကုလားမည္ေလးး လုပ္စားျဖစ္လို႕ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ မုန္႕လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညင္းငခ်ိတ္မွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး၂ ဗူး
- အုန္းႏို႔. - 400 ml
- သၾကား - 250 g
- Ghee ေထာပတ္ - 150 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ေကာက္ညင္းငခ်ိတ္ကို ေကာ္ဖီႀကိတ္စက္ထဲထည့္ျပီး ေက်မွဳန္႕သြားသည္အထိ ႀကိတ္ေပးပါ
- အားလံုးႀကိတ္ျပီးတာနဲ႕ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ အမွဳန္႔ စစ္ေပးပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဇကာစစ္ထားေသာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ ဆား သၾကားႏွင့္အုန္းႏို႕တို႕ကိုေရာကာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားပါက မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုသံုး ပန္းကန္ထဲမွာ ထည့္ေပးပါ
- အရင္ဆံုး မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲမွာ ၅မိနစ္ထည့္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အျပင္ကို ခနထုတ္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
- ေမႊျပီးတာနဲ႕ ေနာက္ထပ္ ၅မိနစ္ ထပ္ထည့္ေပးပါ
- အခ်ိန္ျပည္႔တာနဲ႕ အျပင္ထုတ္ျပီးေမႊကာ ေထာပတ္ ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႔ ေနာက္ထပ္ ၄မိနစ္ မိုက္ခရိုေဝ႔ မီးဖိုထဲ ထပ္ထည့္ကာ မုန္႕သားေရခမ္းတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- မုန္႔သားထဲမွာ ေရခမ္းလာျပီး ေထာပါတ္ဆီမ်ား ျပန္တက္လာပါက အပူခံေသာ ဗူးတခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးကာ မုန္႔သားမ်က္ႏွာပ်င္ ညီေနေအာင္ ေယာင္းမျဖင္႔ လိုက္ညွိေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မုန္႕သားေအးေအာင္ အေအးခံေပးျပီးမွ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တရက္ေလာက္ အေအးခံေပးပါ
- ေနာက္ေန႔ေရာက္တာနဲ႔ မုန္႔သားလဲ ခဲေနျပီ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံရလာေအာင္ လွီးေပးပါ
- ႏူးညံ႕ျပီး ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ ဒိုလ္ဒိုလ္ (မုန္႕ကုလားမည္း)မုန္႕ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment