ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ ရလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ကင္ ေမႊးေမႊးေလး ကင္စားၾကပါတယ္ ပုဇြန္ကင္နည္းေတြ ေပါင္းစံု႐ွိေပမဲ့ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ထိုင္းစတိုင္လ္ ကင္နည္းနဲ႕ ကင္ျဖစ္လို႕ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ ကင္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၅ေကာင္
- ေတာေ႐ွာက္ခါး႐ြက္ - ၂႐ြက္
- ခ်င္း - ခပ္ေသးေသး ၂ျပား
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - အနီေရာင္ ၂ေတာင့္
- ပူစီနံ - အနည္းငယ္
- သံပုရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပုဇြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးၾကီး ၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ထုတ္မ်ားကို ေရေဆးျပီး ေၾကာဖက္မွခြဲကာ အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးထားပါ
- ေၾကာခြဲထားေသာ ပုဇြန္မ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ျပီး ေတာေ႐ွာက္ခါး႐ြက္ ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ အရသာနယ္ကာ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ပုဇြန္ကင္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ မီးေသြးမီးဖို သို႕မဟုတ္ ထင္းမီးဖိုက အေကာင္းဆံုပါ
- မီးေသြးမီးဖိုႏွင့္ ထင္းမီးဖို အဆင္သင့္မ႐ွိပါက grill pan ကို အပူေပးျပီး ကင္ေပးပါ
- ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးျဖစ္လို႕ ပုဇြန္ကို အၾကာႀကီး ကင္စရာမလိုပါ အေရာင္ေျပာင္းျပီး ေမႊးလာတာနဲ႕ ရပါျပီ
အခ်ဥ္စပ္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အခြံကြာသြားတဲ့အထိ ျပဳပ္ကာ အခြံခြာထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- စပါးလင္ကို ႏုတဲ့ေနရာကိုယူျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ထက္၀က္ျခမ္းျပီး အရည္ညွစ္ထားပါ
- ပူစီနံကို ေရေဆးထားပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေခ်ေပးျပီး ဆား ငံျပာ႐ည္ သၾကား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုထည့္ျပီး အထက္ပါ ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ကာ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
- ပုဇြန္ကင္မ်ားကို ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ အခ်ဥ္ရည္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးႏွင့္ တြဲဘက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment