ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္တို႕ ငါးပိခ်က္တို႕ဆိုတာ လူတကိုယ္ အႀကိဳက္တမ်ဳိးဆိုသလို ႏွစ္သက္ရာ နည္းေလးေတြနဲ႕ ခ်က္တတ္ၾကပါတယ္ မာမာကေတာ့ ဒီေန႕ ပုဇြန္ငါးပိ ပုစြန္ေျခာက္တို႕နဲ႕ ငါးပိဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ခပ္စပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ထမင္းစားလို႕ မိန္ရေလေအာင္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုစြန္ေျခာက္ - ၁၀က်ပ္သား
- ပုဇြန္ငါးပိ - ၁၀က်ပ္သား
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- မန္က်ည္းသီးမွည့္ - အနည္းငယ္
- ဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး - ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုစြန္ေျခာက္ကို အမႈန္႔ႀကိတ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရစိမ္ထားပါ
- ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ႏွင့္ ပုဇြန္ငါးပိကို ထည့္ေမႊပါ
- ပုဇြန္ငါးပိႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ား အျမွဳပ္ထလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးလံုးျခမ္းခြဲကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးပိေၾကာ္မ်ား မြလာတာနဲ႕ငါးငံျပာရည္ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ႏွင့္ မန္က်ည္းသီးမွည့္ရည္တို႔ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
- ငါးပိေၾကာ္ အနည္းငယ္ ေျခာက္လာၿပီဆိုေတာ့မွ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
- ငါးပိေၾကာ္ ေမႊးလာျပီး မြမြေလး ျဖစ္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေမႊေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္ ငါးပိဘာလေခ်ာင္ကို ႏွစ္သက္စြာ စားသံုးဖို႕ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment