စပါကတီ ေခါက္ဆြဲေတြ ၀ယ္ထားျပီး ဘိုဆန္ဆန္ေတြ လုပ္စားျပန္ေတာ့ ေပါ့လ်ွံလ်ွံေတြေတြနဲ႕စားလို႕ကမေကာင္း တေယာက္ တဇြန္းေလာက္ဘဲ စားၾကျပီး ကိုယ္ဘဲက်န္ျဖတ္ လုပ္ရျပန္ေရာ အဲဒါနဲ႕ဘဲ ဒီတခါေတာ့ စပါကတီေခါက္ဆြဲကို ထိုင္းစတိုင္လ္ အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားေလေတာ့ ေၾကာ္သမ်ွအကုန္ ကုန္သြားပါတယ္ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- စပါဂတီေခါက္ဆြဲအစို - 400 g
- ၾကက္ဥ - တစ္လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ငါးေတာင့္ခန္႔ (စားႏိုင္သေလာက္)
- ထိုင္းပင္စိမ္းရြက္ - ဆယ္ရြက္ခန္႔
- ပဲသီး - ငါးေတာင့္
- ဘေရာ႔ကိုလီ - ငါးခက္ခန္႕
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- စပါဂတီေခါက္ဆြဲကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီး ေရေအးႏွင့္ေဆးကာ ေရစစ္ျပီး အေအးခ
ံထားပါ - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအ
ာင္ ေထာင္းထားပါ - ပင္စိမ္းရြက္ကိ
ု ေရေဆးျပီး အရြက္ေႁခြျပီး ေရစစ္ထားပါ - ပဲသီးကိုေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
- ဘ႐ိုကိုလီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ပန္းပြင့္ပံုေလးေတြ လွီးထားပါ
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရန္
- ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ဆီကိုအပူေပးၿပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုထည္႔ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ပဲသီး ဘ႐ိုကိုလီႏွင့္ မံုလာဥနီတို႔ကို ထည့္
ေၾကာ္ေပးပါ - တစ္မိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ေပးျပီး အနည္းငယ္ က်က္သြားတာ
နဲ႔ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ေပးျပီး ေမႊေပးပါ - ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ေရစစ္ထားတဲ့ စပါဂတီေခါက္ဆြဲကို ထ
ည့္ေၾကာ္ပါ - တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရညအျပစ္
္ သၾကားႏွင္႔ ခ႐ုဆီတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ျပီးတာနဲ႕ပင္စိမ္း႐ြက္ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထည့္ေမႊေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ထိုင္းစတိုင္လ္ စပါဂတီေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment