ဒီေန႕ေတာ့ ေန႕စဥ္ခ်က္ ဟင္းေလးေတြကို တင္ေပးေနတဲ့ ဒီေနရာကေန ထိုင္းငါးပိေထာင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ေထာင္းနည္းေလး တူေပမဲ့ တစ္ခါတေလမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြ မတူတတ္တာေလးေတြ ႐ွိတတ္ပါတယ္။
ခ်ဥ္ေစာ္ကားသီး မ႐ွိတဲ့ အရပ္ေဒမွာ သရက္သီးကို အစားထိုးျပီး ေထာင္းရတဲ့ အခါမ်ဳိးေပါ့ အဓိကကေတာ့ ပါးစပ္အရသာ ေတြ႕ဖို႕လိုပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ငါးပိေထာင္းနည္းေလး တူေပမဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္း အနည္းငယ္ မတူတဲ့အတြက္ ျဖည့္စြက္ျပီး ေတြးေပးၾကေစခ်င္ပါတယ္႐ွင့္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ျပင္ဆင္ပံု- ထိုင္းပုဇြန္ငါးပိဗူးအေသး - ၁ဗူး
- ပုစြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၃၀ခန္႕
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ၁၅မႊာ
- သရက္သီးစိမ္း - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
- ထိုင္း ၾကံသကာအႏွစ္ -ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
- အရင္ဆုံး အိုးအဖုံးမွာ ပုဇြန္ငါ
းပိကို ကပ္ေပးၿပီး မီးေအးေအးမွာ ကင္ေပးပါ - အိုးအဖံုးမွာကပ္ျပီး ကင္ရတာ အဆင္မေျပပါက ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲမွာ တစ္မိနစ္စီ ၂ခါကင္ေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- သရက္သီးစိမ္းကို အညွာဖက္မွ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- ျပီးမွအခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ ေပါက္ေပးျပီး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္ဆုံထဲမွာ ပုဇြန္ေျခာက္ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ခပ
္ၾကမ္းၾကမ္း ေထာင္းေပးပါ - ျပီးတာနဲ႕ အခြံခြာျပီး ေပါက္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္းကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
- သရက္သီးစိမ္း နည္းနည္းညက္တာနဲ႕ မီးကင္ထားေသာ ငါးပိႏွင့္ ၾကံသ
ကာအႏွစ္ကို ထည့္ျပီးေထာင္းေပးပါ - ငါးငံျပာရည္ထည့္ျပီး င႐ုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ ခပ္ဖြဖြ ေမႊေပးကာ အရသာကို လိုသလို ျပင္ေပးျပီးပါက ထိုင္းငါးပိေထာင္း ခ်ဥ္ငံစပ္ကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment