အိမ္အလုပ္ေလးေတြနဲ႕ လံုးလည္ခ်ာလည္ လိုက္ေနခ်ိန္မွာ မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းေလးအတြက္ အခ်ိန္ေပးရတာေလးေတြ ႐ွိတတ္ၾကပါတယ္ အဲဒီလို အခ်ိန္မ်ဳိးမွာ အခ်ိန္ရတံုးေလး ထမင္း၀ိုင္းမွာ မပါမျဖစ္တဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ေလး တမယ္ကို ကေရာေသာပါး ေၾကာ္ရပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ထမင္းစားမိန္ေစမဲ့ ၾကက္သားအမ်ွင္ ဘာလေခ်ာင္ အႂကြတ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား ခပ္ၾကီးၾကီး - တခု
- ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး ၃ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးၾကီး သံုးလံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ထည့္ကာနယ္ေပးျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ၾကက္သားႏူးပါက ၾကက္သားကို အေအးခံထားပါ
- ၾကက္သားေအးသြားပါက အမ်ွင္ေလးမ်ားရေအာင္ င႐ုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ထုကာ မႊထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးထားပါ
ၾကက္သားဘာလေခ်ာင္ ေၾကာ္ရန္
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႔ကို အရင္ထဲ႔ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီကို ႂကြတ္သြားတဲ႔ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ကာ အေအးခံထားပါ
- ထိုဆီထဲမွာဘဲ အသားမ်ွင္ေလးမ်ားရေအာင္ မႊာထားေသာ ၾကက္သားကို ႂကြတ္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနေသာ ၾကက္သားမ်ား ႂကြတ္လာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားေပးပါ
- ပိုေနေသာ ဆီမ်ားကို ခပ္ထုတ္ျပီး အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ခ်န္ကာ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ႏွင့္ ငံျပာရည္ကို ေမႊးလာတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ေမႊးလာတာနဲ႔ အေအးခံေပးထားပါ
- ၾကက္သားေၾကာ္ေရာ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ပါ ေအးသြားပါက င႐ုတ္သီးေၾကာ္ထဲမွာထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားပါက ၾကက္သားဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment