ျမန္မာျပည္မွာေနတုန္းက မၾကာမၾကာ ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ ငါးသေလာက္ဥ ဆီျပန္ဟင္းေလးကို ဒီေန႕ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဆီႏိူင္ႏိူင္သတ္ေပးျပီး မက်ည္းမွည့္ရည္အုပ္ကာ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတာနဲ႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးဥ - ၃ခု
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- မက်ီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ငါးဥကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ေပးပါ
- ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေပးျပီး အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးဥကို ဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထည့္ေမႊပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားတဲ့ ငါးဥကိုထဲ့ျပီး ငါးဥအသားမ်ား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
- ငါးဥအသား မာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ီးမွည့္ အႏွစ္ထည့္ျပီး ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးဥဆီျပန္ဟင္းေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment