ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ွာ စားဖြယ္တစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ၾကက္သားႏွမ္းကပ္ေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ခု
- ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ (ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (အသီးအရြက္ႏွင္႔ေရာေၾကာ္ရန္)
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ဘိုစားပဲ - ဆယ္႔ငါးေတာင့္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္
- ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ (ၾကက္သားေၾကာ္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း ( အသီးအရြက္ႏွင္႔ ေရာျပီးေၾကာ္ရန္)
- ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး လက္တစ္လံုးေလာက္ အေနအထား ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- လွီးျပီးေသာ ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ႐ုဆီတို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥကို ခေလာက္ထားပါ
- ႏွမ္းကို ပန္းကန္တစ္ခုထဲမွာ ထည္႔ထားပါ
- ဂ်ဳံကိုလဲ ပန္းကန္တစ္ခုထဲမွာ ထည္႔ထားပါ
- အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥထဲမွာ ႏွစ္ေပးျပီး ျပန္ဆယ္ေပးကာ ႏွမ္း ဂ်ဳံမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ရသည္အထိ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ ခြာထားပါ
- ပဲသီးကို အေၾကာသင္ျပီး ေရေဆးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါး အမ်ွင္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေမႊးသြားတယ္ ဆို႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အသီးအ႐ြက္မ်ားကိုထည္႔ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားေၾကာ္မ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားေၾကာ္ ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ႏွင့္ ႏွမ္းဆီတို႔ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္သားႏွမ္းကပ္ေၾကာ္ ပူပူေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment