Sunday, 22 January 2017

ဆိတ်သားစင်းကော







ဒီတစ္ခါေတာ့ အိမ္အလုပ္ေလး နည္းနည္းပါးတုန္း ဆိတ္သားကို စင္းေကာလုပ္ကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အကုန္ထည့္ျပီး င႐ုတ္ေကာင္း မ်ားမ်ားနဲ႕ အေ႐ွ႕တိုင္း အေနာက္တိုင္း ေရာသမေမႊျပီး ေရာသမေမႊ ဆိတ္သားဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္သား - 500 g
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - လွီးျပီးသား ready made တစ္ဗူး
  3. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ 
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ေထာပတ္ - 50 g
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  11. ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. င႐ုတ္ေကာင္းေစ႔ - လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း မ႐ွိတစ္႐ွိ
  13. နံနံေစ႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး ႏုတ္ႏုတ္ပါေအာင္ စင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းႏွင့္ နံနံေစ့ကိုေလွာ္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူးကို ေဖာက္ထားပါ
  • ေထာပတ္ ဆီ ဆား င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ ေကာ္မွဳန္႕ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ oven ထဲထည့္ဖုတ္မည့္ ေဇာက္နက္ေသာ ဗန္းထဲကို ထည့္ေပးပါ
  • ထည့္ျပီးေသာ အသားမ်ား အေပၚကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူး ေလာင္းထည့္ကာ ျဖန္႕ေပးပါ
  • အေပၚမွ ခဲပါတ္ျဖင့္ လံုေအာင္အုပ္ေပးပါ
  • Oven ကို 200°c ျဖင့္ အသားမထည့္ခင္ ၁၅မိနစ္ခန္႕ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
  • အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အသားထည့္ထားေသာ ဗူးကို ဗန္းတစ္ခုခံျပီး oven ထဲမွ မိနစ္၄၀ခန္႕ ထည့္ဖုတ္ေပးပါ
  • ၄၅ မိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ ေမႊးျပီး အရသာ ေကာင္းမြန္ေသာ ဆိတ္သားစင္းေကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို အရသာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment